Lazăr, revocat de Toader. Norica Nicolai: Este fără precedent în Uniunea Europeană

Denisa Zamfir / 24 oct 2018 / 19:35 Salveaza PDF Comentarii
Norica Nicolai
Descriere foto: Norica Nicolai

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a solicitat revocarea procurorului general, Augustin Lazăr, în urma prezentării rezultatelor raportului de evaluare. Europarlamentarul Norica Nicolai a comentat decizia ministrului.

''Raportul domnului Toader încheie de fapt o etapă în care justiția s-a comportat ca o structură politică decât ca o autoritate în stat. Toate motivele invocate fac parte din activitatea managerială, care a fost foarte corect analizată. Mi se pare foarte grav faptul că procurorul general a încheiat aceste protocoale cu o structură din stat, SRI. Nu numai că nu a informat, dar a creat premisa încălcării competențelor legale ale Parchetului și a introdus în investigarea procesului penal un factor care nu are niciun suport în lege, SRI. SRI nu au competență legală. Este fără precedent în Uniunea Europeană că printr-un act administrativ se creează competențe legale pentru organe care nu au această competență.

Faptul că a lucrat ani de zile și a tolerat lucrul acesta, a dat naștere unei justiții selective, care nu are de a face cu valorile europene. România, în condițiile funcționării kustiției în baza protocoalelor nu a fost un stat de drept și de tip european. Prin decizia luată de ministrul Toader pune capăt acestei realități.'', a declarat Norica Nicolai în emisiunea lui Victor Ciutacu, la România TV.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25