Lazăr, revocat de Toader. Norica Nicolai: Este fără precedent în Uniunea Europeană

Norica Nicolai
Norica Nicolai

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a solicitat revocarea procurorului general, Augustin Lazăr, în urma prezentării rezultatelor raportului de evaluare. Europarlamentarul Norica Nicolai a comentat decizia ministrului.

Raportul domnului Toader încheie de fapt o etapă în care justiția s-a comportat ca o structură politică decât ca o autoritate în stat. Toate motivele invocate fac parte din activitatea managerială, care a fost foarte corect analizată. Mi se pare foarte grav faptul că procurorul general a încheiat aceste protocoale cu o structură din stat, SRI. Nu numai că nu a informat, dar a creat premisa încălcării competențelor legale ale Parchetului și a introdus în investigarea procesului penal un factor care nu are niciun suport în lege, SRI. SRI nu au competență legală. Este fără precedent în Uniunea Europeană că printr-un act administrativ se creează competențe legale pentru organe care nu au această competență.

Faptul că a lucrat ani de zile și a tolerat lucrul acesta, a dat naștere unei justiții selective, care nu are de a face cu valorile europene. România, în condițiile funcționării kustiției în baza protocoalelor nu a fost un stat de drept și de tip european. Prin decizia luată de ministrul Toader pune capăt acestei realități.'', a declarat Norica Nicolai în emisiunea lui Victor Ciutacu, la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel