Lazăr, replică. De ce a scos-o pe Kovesi din comunicat

Parchetul General a reacționat după ce a cosmetizat comunicatul cu privire la acuzațiile aduse Laurei Codruța Kovesi. 

Sabina Iosub a prezentat, la Antena 3, cum Augustin Lazăr a scos din comunicatul Parchetului General numele și detaliile acuzațiilor ce i se aduc Laurei Codruța Kovesi. Au fost prezentate, în oglindă, două comunicate. 

Ulterior, în timpul emisiunii, Sabina Iosub a afirmat: ”Le mulțumim celor de la Parchetul General că urmăresc emisiunea și că vin cu precizări”. 

Reacția Parchetului General a venit rapid. 

Iată replica, citită de Sabina Iosub: 

”Pot fi accesate, în condițiile legii, doar informațiile privind procedura în timpul anchetei penale care nu periclitează rezultatul anchetei, nu dezvăluie surse confidențiale ori nu pun în pericol viața, integritatea corporală, sănătatea unei persoane, în urma anchetei efectuate sau în curs de desfășurare, precum și informațiile privind procedurile judiciare a căror publicitate nu aduce atingere asigurării unui proces echitabil ori interesului legitim al oricăreia dintre părțile implicate în proces. Jurisprudența a conturat și că varianta prescurtării sub forma acronimului nu îndeplinește obiectivul anonimizării efective, deoarece acronimul este susceptibil să conducă indirect la identificarea persoanei, reprezintă informație cu privire la datele personale. Atragem atenția că furnizarea de informații în alt cadru decât cel legal este de natură a prejudicia înfăptuirea justiției și drepturile  persoanelor implicate, în orice modalitate, într-o procedură penală, precum și de a pune în discuție imparțialitatea cu care se derulează anchetele penale”. 

Vezi și: Kovesi, anchetată. Comunicatul, cenzurat de Lazăr?- Documente

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel