Urmărește emisiunea live


Lazăr, lui Toader: Procurorul general nu mănâncă oameni. Să aibă curaj

Tudorel Toader a mers la Parchetul General, dar nu pentru a se întâlni cu Augustin Lazăr, așa cum se credea, ci cu preşedintele Asociaţiei Procurorilor din România, Elena Iordache, şi cu Bogdan Licu, adjunct al procurorului general al României.

"Cine vrea să ia legătura cu Ministerul Public, ia legătura cu procurorul general. Trebuie să aibă curaj. Procurorul general nu mănâncă oameni. Am primit la birou pe oricine a venit. Ne gândim la jurisprudenţa Curţii Constituţionale a României, care spune că instituţiile trebuie să coopereze loial. Ministrul Justiției nu poate veni să stârnească intrigi. Trebuie să vină să ia legătura cu conducătorul instituţiei şi să îi spună bărbăteşte ce probleme sunt. Nu m-a convocat. Domnia sa a venit la mine în instituţie. Nu m-a convocat nicăieri şi mă mai gândeam dacă era cazul de mers unde... mă rog. A fost sigur că nu voi merge unde nu e cazul să merg. Dar dacă a venit în Ministerul Public, singurul care poate lua o decizie conform legii şi de a reprezenta Ministerul Public în raport cu un alt reprezentant de instituţie, cu ministrul, este procurorul general. Aş vrea să vă mai spun ceva. Domnia sa a contactat un procuror care are probleme de reprezentativitate în cadrul Asociaţiei procurorilor. Acel procuror trebuie să îşi clarifice problemele e legitimitatea, de reprezentivitate în cadrul acelei asociaţii. Aceasta se poate face printr-o adunare generală, nu printr-o combinaţie osbcură în care aflăm că a fost pus în situaţia de a demisiona preşedintele Gabor, care era preşedintele asociatiei', a declarat Augustin Lazăr.

"O manipulare, să stârnească nişte intrigi"

"Doresc să vă spun că acel procuror are probleme de reprezentativitate și acum ne dăm seama că informaţia zilei era faptul că Secţia de procurori CSM a convocat adunările generale ale procurorilor. Atunci era nevoie de o altă acțiune, să nu o caracterizez eu, care să acopere această informație. CSM este garantul independenţei justiţiei. Secţia de procurori are o competență, a dispus o măsură şi acum acea măsură a dorit să fie pusă în ceață de o manipulare de acest gen care să stârnească nişte intrigi. Domnul ministru tocmai a recunoscut că a eşuat în demersurile ilegale pe care le-a făcut, a recunoscut că trebuie începută procedura pentru următorul mandat. A spus că se termină mandatul şi că trebuie... Acest fapt trebuia făcut legal, lansată procedura legală. Apoi să purtăm noi discuţii. Dacă mă întrebaţi ce voi face, vă spun că nu există o procedură lansată oficial, nu există o procedură serioasă. Trebuie să vedem mai întâi un anunţ care are în spate o procedură care este deja lansată, care are un caracter legal şi apoi mă puteţi întreba despre această chestiune", a mai spus Augustin Lazăr.

"Domnul ministru a venit tiptil"

"Informaţia zilei nu era că domnul ministru a venit tiptil aici şi nu a avut curajul să ia legătura cu procurorul general. Nu era asta! Era faptul că magistraţii din ţară sunt convocaţi în adunări generale de CSM să îşi dea cu părerea, să îşi expună opinia cu referire la un act normativ suspect de neconstituţionalitate: OUG care tocmai a fost publicată şi care va bloca Ministerul Public. Nu vom mai avea un Minister Public funcţional, spre bucuria unora", a mai declarat procurorul general.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel