Urmărește emisiunea live


Lazăr Iordache a recunoscut tot. Acord cu DNA

Procurorii DNA au sesizat instanța de judecată cu privire la acordul de recunoaștere a vinovăției în cazul lui Lazăr Iordache, fost vicepreședinte al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM). 

Lazăr Iordache este cercetat în stare de arest preventiv pentru dare de mită, cumpărare de influenţă şi trafic de influenţă. El și-a recunoscut faptele și este de acord cu pedeapsa aplicată, dar și cu forma ei de executare: patru ani de închisoare și interzicerea unor drepturi pe o perioadă de cinci ani. 

În dosar, s-a pus și sechestru pe suma de 200.000 de lei, primită de Lazăr Iordache. Dosarul și acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise către Tribunalul București. Procurorii propun să fie păstrată măsura asiguratorie. 

[citeste si]

”Inculpatul Iordache Lazăr i-a promis unei persoane cu funcţie de conducere din Ministerul Sănătăţii (martor în cauză) un procentaj de 5% din sumele alocate de Ministerul Sănătăţii pentru două spitale (destinate construirii unei staţii de epurare, respectiv pentru dotarea cu echipamente medicale), iar la data de 28 aprilie 2016 i-a remis suma de 125.000 lei pentru ca, pe de o parte, acest funcţionar din minister să semneze alocările bugetare către acele spitale şi, pe de altă parte, pentru ca acesta să îşi exercite influenţa asupra persoanelor responsabile din minister astfel încât banii să fie viraţi către spitale”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii mai precizează că ”în cursul lunii aprilie 2016, în aceleaşi circumstanţe, inculpatul Iordache Lazăr, i-a cerut şi a primit de la managerul unuia dintre spitale (martor în cauză) suma de 200.000 de lei - în două tranşe de câte 100.000 de lei - promiţându-i că va remite banii persoanelor din Ministerul Sănătăţii responsabile cu alocarea fondurilor necesare finalizării unuia dintre proiecte”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel