Lazăr (FNA), despre strategia antidrog a autorităţilor: Abordare simplistă, ineficientă și sortită eșecului

Gigel Lazăr
Gigel Lazăr

Gigel Lazăr, preşedintele Federaţiei Neguvernamentale Antidrog, trage un semnal de alarmă cu privire la percepția autorităților despre antidrog.

"Federația Neguvernamentală Antidrog, a dezvoltat o amplă corespondență cu ministerele, administrația publică centrală și locală, responsabile cu aplicarea Strategiei Naționale Antidrog, în urma careia am constatat că în marea lor majoritate acestea percep conceptul de antidrog ca fiind un atribut al instituțiilor de forță precum Poliția sau DIICOT.

Deasemenea, se consideră a fi suficient ca în campaniile de prevenire să se comunice tinerilor doar efectele și repercusiunile legale apărute ca urmare consumului, ceea ce este o abordare simplistă, ineficientă și sortită eșecului sub aspectul reducerii cererii de droguri.

În antidrog vorbim despre grupuri vulnerabile nonconsumatori, ce necesită prevenire, informare și alternative la consum, vorbim despre consumatorii ocazionali de droguri ilicite, ce necesita alternative și programe alternative la consum 'adrenalina sănătoasă' și nu în ultimul rand, consumatorii dependenți ce NU sunt infractori sau paria societății, ci oameni ce au nevoie de tratament, de societate. Nu trebuie empatizat neaparat cu persoana ce consumă droguri, ci cu povestea din spatele fiecăruia.

Motivele pentru care un tânăr ajunge consumator sunt diverse și nu mai sunt generalizate ca fiind doar influența grupului. Concluzionăm că autoritățile responsabile cu aplicarea Strategiei Antidrog, trebuie să invețe în primul rând că antidrog este despre viată, sănătate, educație civică, responsabilitate in comunitate, sa ințeleagă fenomenul si să nu manifeste rigiditate și indiferentă. Este vorba despre oameni", transmite Gigel Lazăr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel