Lazăr, după interviul cu Toader: Ne-am exprimat ca nişte oameni decenţi

Augustin Lazăr - Tudorel Toader
Augustin Lazăr - Tudorel Toader

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, afirmă că nu a existat niciun motiv de conflict la interviul susţinut miercuri, în faţa ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pentru un alt mandat la şefia Parchetului General.

"Eu zic că ne-am exprimat ca nişte oameni decenţi şi nu a fost niciun motiv să facem vreun conflict, când aici este o procedură oficială, transparentă, este o procedură care ar trebui să fie imparţială şi o să ne convingem în continuare, există standarde internaţionale prevăzute de Carta de la Roma, cum trebuie să fie făcute aceste proceduri să fie transparente, să nu fie niciun fel de discuţii", le-a spus Lazăr jurnaliştilor, la finalul interviului de la MJ.

Cei patru candidaţi pentru funcţia de procuror general al României - Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea şi Daniel Horodniceanu - au susţinut miercuri interviul, în faţa unei comisii conduse de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

La finalul interviului, Augustin Lazăr i-a spus ministrului Justiţiei că îşi exprimă speranţa ca această procedură de numire a unui nou şef la PÎCCJ să fie una imparţială.

"Sper ca această procedură să fie aşa cum aţi anunţat-o: imparţială, transparentă şi să fie legală, în final", a precizat Lazăr. În replică, Tudorel Toader a răspuns: "Sigur că da! Dacă nu, veţi contesta, cum aţi mai făcut-o...".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel