Lavrov: Credem că mercenari americani luptă în Ucraina

Rusia crede că informațiile conform cărora mercenari vestici, în special americani, operează în Ucraina, sunt adevărate, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, într-un interviu pentru Bloomberg.

"Așteptăm răspunsuri pentru că noi... aveam suspiciuni puternice că aceste informații ar putea fi adevărate", a declarat șeful diplomației ruse, citat de Ria Novosti.

El a adăugat că Rusia a căutat mereu să înlăture îngrijorările și a răspuns la întrebările ridicate de comunitate internațională. În același timp, partenerii vestici ai Rusiei și guvernul din Kiev păstrează tăcerea în subiectele care privesc Rusia. 

"Întrebările pe care le punem rămân mereu fără răspuns", a spus Lavrov.

Potrivit lui Lavrov, informații despre mercenarii companiilor de securitate americane aflați în Ucraina au apărut recent în presă, dar Washigntonul a dezmințit constant. 

"Am vrea să aflăm dacă sunt adevărate sau nu", a spus Lavrov.

Potrivit ziarului german Bild am Sonntag, aproximativ 400 de mercenari de la firma americană Academi (fostă Blackwater) operează în Ucraina, ajutând guvernul de la Kiev în acțiunile din Estul țării. 

Vicepreşedinta firmei, Suzanne Kelly, a declarat pentru ziarul german Zeit Online că "Academi nu este implicată în nicio operaţiune din Ucraina, iar acest lucru nu este planificat nici pe viitor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel