Lavrov: ”Al Treilea Război Mondial va fi NUCLEAR”. Radu Tudor: Cine are cele trei CHEI/ Chirieac: Poate RADE un continent!

Ambasadorii și diplomații părăsesc sala în timpul mesajului video al lui Lavrov către ONU, sesiunea 49
Ambasadorii și diplomații părăsesc sala în timpul mesajului video al lui Lavrov către ONU, sesiunea 49

Ministrul rus de Externe avertizează NATO cu privire la un Al Treilea Război Mondial, ce ar putea fi nuclear. 

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat, astăzi, că dacă ar avea loc un al treilea război mondial, acesta va implica arme nucleare şi va fi distructiv, informează agenţia de presă RIA, conform Mediafax. 

”Al treilea război mondial va fi nuclear”

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, care anterior a declarat că ”supremaţia Occidentului a luat sfârşit”, motivează atacul Rusiei asupra Ucrainei prin potențiala amenințare ce ar reprezenta-o achiziționarea de arme nucleare de către Kiev. El spune că, dacă ar fi așa, Ucraina ar ajunge un pericol real pentru Rusia. Astfel explică argumentele ce au stat la baza ”operațiunii militare speciale”. Lavrov avertizează, în acest context al motivării, că dacă Ucraina se înarmează nuclear, va urma o confruntare NATO - Rusia. ”Al treilea război mondial va fi nuclear” a susținut el, conform sursei citate. 

”Rusia are mulți prieteni” spune Lavrov

Cu referire la sancțiuni, Serghei Lavrov spune că erau pregătiți, dar nu se așteptau să fie vizați și sportivii și jurnaliștii. ”Rusia are mulți prieteni” este de părere ministrul rus, care consideră că e imposibil de izolat Federația Rusă. Cu privire la Ucraina, Lavrov consideră că nu e discutabilă apartenența Crimeei - ”Face parte din Federația Rusă, iar acest lucru nu este negociabil”. În același timp, el întărește, prin afirmațiile sale, scenariul conform căruia Rusia ar vrea propriul guvern în Ucraina: ”Poporul ucrainean îşi poate alege guvernul, dar acesta trebuie să reprezinte toate minorităţile Ucrainei” este de părere Lavrov. 

Kremlinul l-ar putea impune președinte al Ucrainei la Ianukovici- unul dintre scenarii

De altfel, informațiile orei vin să transmită că Moscova ar pregăti o operațiune specială pentru a-l înlocui pe actualul preşedinte ucrainean Volodimir Zelenski cu Viktor Ianukovici, fost şef al statului. Amintim că acesta din urmă a fost înlăturat de la putere de valul ineditei mişcări de contestare din 2014, intrată în istorie ca "Revoluţia din EuroMaidan", a informat miercuri publicaţia Ukrainska Pravda, citând serviciile de informaţii ucrainene. În acest scop, Ianukovici, care în 2014 a fugit în Rusia, a fost adus la Minsk, unde ar urma să fie proclamat drept "preşedinte al Ucrainei", conform unuia dintre scenariile dezvăluite publicaţiei menţionate de o sursă din serviciile secrete ucrainene. Aceste informaţii relevă posibilitatea ca Kremlinul să pregătească o operaţiune de dezinformare sau acţiuni pentru aducerea lui Ianukovici în Ucraina sau publicarea în viitorul apropiat a unui apel în numele său către poporul ucrainean. Din 2014, Ianukovici se ascunde în regiunea rusă Rostov pe Don, situată la frontiera cu Ucraina. În toţi aceşti an, fostul preşedinte a ieşit foarte rar în public, notează portalul RBC.ua, conform Agerpres.

Pentru anclanșarea valizei nucleare e nevoie de trei chei

”Pentru ca valiza nucleară a Federației Ruse să fie activată și complet operațională are nevoie de trei chei, nu este de ajuns cheia lui Vladimir Putin. Pe lângă cheia președintelui mai sunt două: a ministrului Apărării, Serghei Șoigu, și cheia șefului Statului Major General, Valeri Gherasimov. Despre acesta din urmă s-a auzit, pe surse militare occidentale, că este cel pe care ar putea să-l schimbe Vladimir Putin dacă crizele lui de nervi se vor îndrepta împotriva capului Armatei, pentru a putea fi înlocuit. Ar fi, probabil, o gafă monumentală din perspectiva modului în care au organizat invazia militară.” a punctat jurnalistul Radu Tudor, marți seară, la ”Sinteza Zilei”. 

”Poate rade un continent”

Analistul politic Bogdan Chirieac a completat prin a sublinia că ”Serghei Șoigu a anunțat cu bucurie că a îndeplinit ordinul comandatului suprem și a pus în stare operațională forțele nucleare ale Rusiei. Forțele nucleare sunt: terestre, navale - pe navă și pe submarin, unde pe submarin sunt foarte greu de depistat- și mai sunt bombardierele strategice, Tupolev Tu-26, care au la bord rachete nucleare, care pot lovi orice. Ca să înțelegem, o rachetă termo-nucleară de putere mare poate rade un continent. Ferească Dumnezeu! O astfel de rachetă căzută în Londra pune sub semnul întrebării viața la București, să fie foarte clar”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel