Lavrov îl acuză pe Zelenski de faptul că nu a ascultat sfaturile occidentale privind încetarea războiului. Președintele ucrainean cere o încheiere „justă” a conflictului

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Federației Ruse, îl acuză pe Zelenski de faptul că nu a ascultat sfaturile Occidentului.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a spus că a vorbit cu liderii Franței și Germaniei despre conflictul din Ucraina, acuzând Kievul că a refuzat orice posibilă soluție. Adresându-se reporterilor din Bali la summitul G20, Lavrov a spus că Ucraina refuză să vorbească cu Moscova și a propus condiții nerealiste pentru pace.

Lavrov a adăugat că a ajuns la concluzia că președintele ucrainean Volodimir Zelenski nu a ascultat sfaturile occidentale după ce președintele ucrainean a ținut un discurs la summitul G20 de la Bali, prin intermediul unui link video, subliniind propuneri pentru un acord de pace, conform Al Jazeera.

Zelenski, discurs la G20

Adresându-se la summitul G20, Zelenski a spus că războiul ar trebui să se încheie „drept” și a cerut sprijin pentru susținerea planului său de pace.

Președintele ucrainean le-a spus liderilor mondial că acum este momentul să oprească războiul Rusiei împotriva țării sale, în baza unui plan de pace pe care l-a propus.

În discursul său către G20 de marți, Zelenski a spus că războiul ar trebui să se încheie „în mod just și pe baza Cartei ONU și a dreptului internațional”.

„Acum este momentul în care războiul distructiv rus să fie oprit. Trebuie să fie oprit!”, a spus Zelenskyi printr-un link video către summit-ul de pe insula indoneziană Bali.

„Fiecare zi de întârziere înseamnă noi morți ucraineni, noi amenințări la adresa lumii și o creștere nebunească a pierderilor din cauza continuării agresiunii ruse – pierderi pentru toată lumea”, a spus el.

Președintele ucrainean a cerut liderilor G20 să ia măsuri privind siguranța nucleară, să asigure securitatea alimentară și energetică și să ia în considerare restabilirea dreptului internațional, potrivit Al Jazeera.

Zelenski e "fericit": Vedeţi reacţia oamenilor din Herson

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a susţinut, luni, un briefing în cadrul căruia şi-a împărtăşit emoţiile trăite în timpul vizitei sale în teritoriul dezocupat al regiunii sudice Herson.

"Cum mă simt? Sunt fericit. Mă bucur că suntem în Herson. Vedeţi reacţia oamenilor. Cred că acesta este răspunsul. Nu am pregătit înainte o reacţie a oamenilor. Ei aşteptau armata ucraineană, ne aşteptau pe toţi. Ce pot să spun? Este o zi mare. Şi o muncă minunată a luptătorilor noştri" - a declarat preşedintele ucrainean.

Zelenski a subliniat importanţa prezenţei sale în teritoriile dezocupate, în special în Herson.

"Toată lumea îşi asumă riscuri. Militarii riscă, jurnaliştii riscă. Vorbim despre Herson, aşa că mi se pare că trebuie să vorbim aici şi să sprijinim locuitorii, astfel încât aceştia să simtă nu doar că vorbim despre asta, nu doar că promitem, ci că ne întoarcem cu adevărat, că ne ridicăm cu adevărat drapelul. Şi vrem să obţinem emoţii şi energie de la oameni. Acest lucru, de asemenea, este important" - a adăugat Volodimir Zelenski (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel