Lavete curate și strălucitoare. Doar 2 minute în cuptorul cu microunde

Fotografie de la Curtis Adams: Pexels
Fotografie de la Curtis Adams: Pexels

Renunță la mașina de spălat chiar și la temperaturile ridicate. Dar astăzi vă dezvăluim o metodă foarte rapidă de a face lavetele de bucătărie să strălucească în doar 2 minute, introducându-le în cuptorul cu microunde.

Cuptorul cu microunde a devenit indispensabil în orice gospodărie. Mulți oameni cred că cea mai bună soluție pentru curățarea prosoapelor de bucătărie sunt temperaturile ridicate și înălbitorul și acest lucru cu siguranță nu poate fi contestat, dar de fiecare dată există un consum în plus de energie electrică și apă, potrivit Checucino.

Pentru a le curăța temeinic, dar mai ales pentru a nu contamina celelalte textile cu reziduuri de murdărie, precum grăsimi sau bacterii care se depun pe ele, ar trebui să faci o spălare specială.

Pentru a economisi consumul de energie, cuptorul cu microunde este un adevărat aliat deoarece durează doar câteva minute de utilizare și deci un cost foarte mic pentru a obține același rezultat.

Mai întâi, ia niște pungi obișnuite pentru congelator în care veți introduce prosopul murdar. Apoi adăugați două linguri de săpun lichid, una de bicarbonat de sodiu și patru sau cinci linguri de apă. Sigilăm punga, o agităm câteva secunde și o punem la cuptorul cu microunde la temperatura maximă pentru 2 minute.

Odată ce timpul stabilit a trecut, scoateți punga din cuptorul cu microunde și lăsați-o să se răcească câteva minute, apoi clătiți-o sub un jet de apă caldă. Odată terminată această operațiune, cârpa va fi curățată și dezinfectată.

Continuați cu această metodă pentru toate lavetele pe care le folosiți des și veți vedea cât de ușor va fi de acum înainte să vă păstrați lavetele de bucătărie curate.

Buretele de bucătărie

Nu mai este niciun secret pentru nimeni că buretele de bucătărie este printre cele mai murdare obiecte din casă. Acesta, din cauza umezelii constante și a resturilor alimentare care rămân în porii săi, este responsabil de dezvoltarea bacteriilor, iar detergentul de bucătărie, contrar celor crezute, nu este capabil să le elimine.

Dacă, de exemplu, ai gătit pește și ești tentat să arunci buretele cu care ai curățat, află că nu este nevoie. Tot ce trebuie să faci de fiecare dată când vrei să cureți buretele de bucătărie este să-l pui într-un mic vas cu apă și și să torni zeama de la o lămâie sau câteva linguri de oțet și apoi să-l lași în cuptorul cu microunde preț de 2 minute.

Dacă zeama de lămâie și oțetul au capacitatea de a reduce cu 37-87% numărul bacteriilor, află că metoda cuptorului cu microunde reduce numărul microorganismelor cu până la 99.9%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel