Laurenţiu Streza a absentat de la Comisia de Etică a ULBS, care analizează o carte a lui Gigi Becali

Laurentiu Streza
Laurentiu Streza

ÎPS Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, nu s-a prezentat marţi, la Comisia de Etică a Universităţii 'Lucian Blaga' din Sibiu, unde se analizează cazurile a patru cărţi ale unor deţinuţi, printre care şi lucrarea 'Iubirea milostivă şi mântuitoare', a lui George Becali. 

Mitropolitul Ardealului nu este singurul profesor care a absentat. 'Iubirea milostivă şi mântuitoare' ar fi fost realizată cu ajutorul unor călugări de la un schit de la Muntele Athos, precizează Agerpres. ÎPS Laurenţiu este considerat coordonatorul ştiinţific al lucrării lui Becali.

Mitropolitul Ardealului a trimis de luni un document scris Comisiei de Etică în care îşi prezintă punctul de vedere în legătură cu cartea lui George Becali. Comisia de Etică a ULBS a convocat marţi, de la ora 9,00, patru profesori universitari, care ar fi coordonat ştiinţific lucrări ale unor deţinuţi. Printre cei supuşi atenţiei Comisiei de Etică se numără Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului şi fost decan al Facultăţii de Teologie şi Valentin Petrescu, prodecanul Facultăţii de Inginerie din Sibiu.

[citeste si]

Profesorul universitar doctor inginer Gligor Ciortea, directorul general al Departamentului pentru Învăţământ la Distanţă şi Frecvenţă Redusă, a declarat la ieşirea de la Comisie, că 'nu a scris cartea şi nici nu a coordonat cartea', analizată marţi, la Sibiu. Comisia de Etică a ULBS s-a reunit marţi şi a analizat cazurile a patru profesori universitari: conferenţiar universitar doctor inginer Mirela Stanciu de la Facultatea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului, profesorul universitar doctor inginer Gligor Ciortea, directorul general al Departamentului pentru Învăţământ la Distanţă şi Frecvenţă Redusă, profesorul universitar doctor inginer Valentin Petrescu, de la Facultatea de Inginerie şi profesorul universitar doctor Laurenţiu Streza de la Facultatea de Teologie.

Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Adrian Curaj, a solicitat, în urmă cu două săptămâni, Consiliului Naţional al Rectorilor  să întreprindă demersurile necesare pentru apărarea integrităţii academice, în contextul documentului făcut public de Ministerul Justiţiei, potrivit căruia o serie de profesori universitari şi conferenţiari au semnat recomandări pentru persoanele aflate în regim de detenţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel