EXCLUSIV  Laurent Jouault: "Am fost șocat". Știre din România care a întrerupt programul de televiziune din Franța

Laurent Jouault este un francez îndrăgostit de Moeciu de Sus și de fotografie. S-a mutat în România în urmă cu aproape un deceniu și a făcut în Brașov cea mai frumoasă căsuță cu fotografii. 

"La cabane aux images" este cel mai încântător loc din Moeciu. Nu există om care să pună piciorul pe aceste meleaguri și să nu vină să vadă ce povești a mai scris Laurent Jouault prin imagini. I-am vizitat casa și l-am întrebat care este lucrul ce îi vine în minte atunci când vorbește despre țara noastră. Ne-a povestit că fusese extrem de impresionat de evenimentele din decembrie 1989. Avea 20 ani și privea în direct la televizor o țară care se răsturna brusc în vremea Crăciunului. Un deceniu mai târziu a sosit în România.

"Am fost șocat. Aveam 20 de ani pe atunci. Țin minte că pusesem magnetofonul să înregistrez. Știu că la televizor se difuza un desen animat american. S-a întrerupt programul pentru a arăta ce se întâmpla în România. A fost ceva ciudat, dar mai am și acum imagini din acea perioadă. Este primul eveniment care a fost difuzat, în direct, la nivel internațional. Adică s-a întrerupt programul obișnuit pentru a da imagini. După aceea, a mai fost difuzat războiul din Irak. La fiecare două-trei ore, era ediție specială despre Revoluția din România", a povestit Laurent Jouault pentru DC News.

"Când am ajuns aici, mă uitam la televizor, dar acum nu mai suport. Șase luni se vorbește despre câte un subiect, cum a fost cazul Colectiv, apoi Hexi Pharma, apoi tot așa. Mi se pare că se exagerează, iar imaginile sunt teribile, sunt violente. În Franța se respectă un anumit cod deontologic. Jurnaliștii nu arată, la televizor, accidente. Țin minte că fusese un atac în Germania. Toată presa din România vorbea despre acest lucru. Când m-am uitat pe TV5 Monde, nu era nimic. Parcă m-am săturat de televiziune. Ultima dată când m-am uitat la televizor, m-am enervat. Mă uitam la ce s-a întâmplat cu directorul Hexy Pharma. Jurnaliștii mergeau la fața locului și făceau scenarii, dacă este posibil la acea viteză să ajungă în copac. Nu se poate așa ceva. Niciun pic de respect", ne-a mai zis francezul care a adăugat că atunci când se întâmplă tragedii de tipul Colectiv ar trebui să fim uniți, nu dezbinați.

Citiți AICI o altă parte a interviului cu Laurent Jouault.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel