Laureaţi ai premiului Nobel, scrisoare comună pentru Ucraina: Nu credem că poporul rus joacă un rol în agresiune

foto ilustrativ Pexels Matti/ Război Ucraina - Rusia
foto ilustrativ Pexels Matti/ Război Ucraina - Rusia

159 de laureaţi ai premiului Nobel au transmis o scrisoare comună în sprijinul Ucrainei. Aceştia au denunţat invazia militară de către Rusia. 

Peste 150 de laureaţi ai Premiului Nobel au semnat scrisoarea susținând că Rusia a încălcat Carta ONU.

„Ne alegem cuvintele cu grijă pentru că nu credem că poporul rus joacă un rol în această agresiune. Împreună condamnăm aceste ostilităţi. Există întotdeauna o modalitate paşnică de a rezolva disputele. Rusia a încălcat în mod flagrant Carta ONU, care spune că <<Toţi membrii trebuie să se abţină de la ameninţarea sau utilizarea forţei împotriva integrităţii teritoriale sau a independenţei politice a oricărui stat>>”, scrie în document.

Semnatarii îi cer Rusiei să-și retragă trupele.

„Sancţiunile impuse vor limita libertatea de mişcare a ruşilor talentaţi şi muncitori din întreaga lume. De ce să construim acum un zid între Rusia şi lume? Sute de militari ucraineni, militari ruşi şi civili ucraineni, inclusiv copii, au murit deja. Este atât de trist şi atât de inutil. Ne-am unit în jurul acestui apel pentru a cere guvernului rus să oprească ostilităţile din Ucraina şi să-şi retragă trupele. Respectăm pacea şi puterea ucrainenilor. Suntem alături de ei. Inimile noastre sunt alături de familiile şi prietenii acelor ucraineni şi ruşi care au murit deja sau au fost răniţi. Fie ca pacea să vină în lumea noastră frumoasă”, se mai arată în scrisoarea semnată de 159 de laureaţi ai Premiului Nobel, scrie Mediafax.

Mai mulţi politicieni ruşi îi cer lui Putin să oprească războiul

eputaţii unui raion din Moscova i-au scris o scrisoare lui Vladimir Putin. Grupul contestatar avertizează că agresiunea împotriva Ucrainei va duce la sărăcirea întregii ţări şi va genera alte consecinţe nefaste. Semnatarii i-au cerut preşedintelui ţării să retragă imediat trupele din Ucraina.

Consiliul Deputaţilor din districtul municipal Gagarinsky din Moscova a condamnat operaţiunile militare de pe teritoriul Ucrainei, care sunt purtate de armata rusă.

Într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui Putin, deputaţii au numit invazia Ucrainei o catastrofă, relatează BBC.

„Aceasta este calea spre degradarea şi sărăcirea Federaţiei Ruse. Nicio altă acţiune nu ar putea provoca mai multe daune economiei ruse", i-au transmis aceştia, conform Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel