Laura Voicu, avocat Alina Bica, noi dezvăluiri în cazul fostei șefe DIICOT

Laura Voicu, avocata Alinei Bica, a avut luni seară o intervenție telefonică în direct la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu. Avocata susține că Alina Bica nu este vinovată.

Întrebată dacă este adevărat că persoanele din grupul lui Stelian Gheorghe nu au sechestre pe bunuri, Laura Voicu a zis: "Este inimaginabil, dar adevărat. Cele trei personaje sunt libere, cu milioanele de euro în buzunar, nesechestarte. (...) Este de neexplicat de ce în acest dosar, clienta mea al cărui nume nu este pomenit în nicio declarație cum că ar fi primit ceva sau că ar fi influențat ceva, este în stare de arest de aproape o lună de zile. Clienta mea are totul sechestrat în momentul de față. Nu are bani nici măcar să își asigure pachetul săptămânal pe care trebuie să-l primească orice arestat. Are sechestru pe contul personal, dar și pe contul personal. În momentul de față, Alina Bica are absolut totul sechestrat", a zis Laura Voicu, avocata Alinei Bica.

"Toate faptele care au fost arătate până acum la televizor au fost prezentate trunchiat... începând cu modalitatea în care acest dosar de despăgubiri a fost pus pe masa Comisiei Centrale până la momentul 0 când a fost prezentat spre semnare. 

Avocata consideră că Alina Bica "a supărat pe cineva"

"În luna mai 2013, Oficiul Național de Combatere a Spălării Banilor a trimis o informare la DIICOT, unde Alina Bica era șefă, în legătură cu Andrei Andrici și Valentin Vișoiu. Această informare viza exact tranzacțiile financiare din acest dosar. DIICOT cerceta acest dosar. Aici este problema. Eu cred că Alina Bica a deranjat pe cineva. Exact cu două zile înainte de a fi ridicată de pe stradă, Alina Bica i-a reproșat procurorului DIICOT că nu este suficient de activ cu privire la sesizarea care fusese trimisă în legătură cu cei trei. A chemat-o pe șefa de serviciu și în fața procurorului, i-a cerut să analizeze această cauză", a mai zis avocata la România TV, în emisiunea "Ediția de seară", realizată de Victor Ciutacu.

Întrebată dacă Alina Bica semna rapoarte sau documente care vizau dosare de retrocedări fără să vadă acele dosare, avocata a adăugat: "În această comisie nu a fost doar Alina Bica. Au fost nouă persoane. Dosarele care erau puse pe masă erau verificate la ANRP înainte. Trec peste faptul că niciunul dintre evaluatori nu este cercetat, toți sunt martori. Până să ajungă pe masă, dosarele  treceau printr-o grămadă de mâini. Acest raport nu a fost făcut pe genunchi. Acest raport venea contrasemnat de foarte mulți oameni. A existat o corespondență între ANRP și Primăria Sector 2. Nimeni nu a intervenit într-un fel să spună că e o ilegalitate. Tocmai pentru că nu a semnat ca primarul a solicitat audierea acestui expert".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel