EXCLUSIV  Laura Vicol, avocat, lămuriri după ce Dan Vîlceanu a zis că ”nu se poate cumula pensia anticipată sau anticipată parțial cu salariul”

Foto: Facebook Laura Vicol
Foto: Facebook Laura Vicol

Avocata Laura Vicol, deputat PSD, a făcut câteva precizări pentru DC News, după ce ministrul Finanțelor Publice, Dan Vîlceanu, a anunțat că 'nu se poate cumula pensia anticipată sau anticipată parţial cu salariul'.

Ministrul Finanțelor Publice, Dan Vîlceanu, a spus luni că 'nu se poate cumula pensia anticipată sau anticipată parţial cu salariul', întrebat fiind despre ordonanţa care prevedea ca pensia anticipată sau pensia anticipată parţial se poate cumula cu veniturile salariale.

El a precizat, după ședința de Guvern, că Ministerul Finanțelor nu este de acord ca pensia anticipată sau anticipată parţial să se poată cumula cu salariul, motivul fiind că impactul bugetar ar fi extraordinar de mare.

Laura Vicol: Atât timp cât pensia parțială sau anticipată este reglementată prin lege, ea este un drept

Contactată de DC News în legătură cu acest subiect, Laura Vicol ne-a declarat că 'deocamdată, ce știm este că actuala guvernare a pus pe funcții oamenii pensionați anticipat, cu pensii foarte mari, care au primit și salariul - cazul secretarului de stat de 42 de ani de la MAI.'

Avocata Laura Vicol, deputat PSD, a afirmat apoi: 'Nu prea înțeleg cum Guvernul intervine în dreptul mediului privat de a angaja pensionari, fie aceștia și anticipați. Atât timp cât pensia parțială sau anticipată este reglementată prin lege, ea este un drept. Important este să nu se abuzeze de acest drept.'

Firmă după pensie

Întrebată dacă în situația în care un cetățean își deschide firmă, după pensie, poate să fie acționar la aceasta, Laura Vicol a afirmat că, în opinia sa, 'oricine are dreptul după pensionare să își deschidă o afacere – mai ales că asta aduce și venituri la stat, dacă firma respectivă funcționează.'

„Vreau să fiu însă explicită legat de un lucru – nu sunt de acord cu cei care abuzează de pensionarea anticipată, inclusiv magistrați. Sistemul are nevoie de oameni și nu este deloc în regulă să dai bir cu fugiții la 40 și ceva de ani. Dar asta este o altă discuție.', a conchis Laura Vicol. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel