Laura Kovesi, decorată. Ambasada Suediei, clip cu mesaje pentru șefa DNA

Elena Badea / 03 noi 2016 / 14:52 Salveaza PDF Comentarii

Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, a fost distinsă, joi, cu titlul de Comandor al Ordinului Steaua Polară de către regele Suediei, Majestatea Sa, Carl Gustav XVI. Cu această ocazie, Ambasada Suediei a postat un clip în care oameni obișnuiți, jurnaliști și ambasadori străini la București vorbesc laudativ despre șefa DNA.

Toate mesajele pentru Laura Codruța Kovesi au fost prezentate într-un clip realizat de Amabasada Suediei, difuzat ulterior în cadrul ceremoniei de decorare a șefei DNA.

Procurorul-șef DNA, Laura Codruța Kovesi, a primit, joi, titlul de Comandor al Ordinului Steaua Polară, conferit de regele Suediei.

Distincția i-a fost oferită de ambasadoarea Suediei la București, Anneli Lindahl Kenny. Oficialul diplomatic a spus că primii ani ai tranziției "nu au răspuns multor aspirații ale oamenilor".

"Crearea DNA și independența sa de mediul politic, la începutul anilor 2000, a fost o piatră de temelie și putem vedea din exemplele din alte țări că un cadru legal și accesul la resurse nu sunt de ajuns. Trebuie să ai oamenii potriviți. Desemnarea Laurei Codruța Kovesi ca șef al DNA a arătat că instituția are persoana potrivită", a declarat ambasadoarea.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27