Urmărește emisiunea live


Laura Kovesi, concurenţă la şefia EPPO. Jean Francois Bohnert: Nu mă retrag. Ar trebui reluată selecţia

Contracandidatul Laurei Codruţa Kovesi la şefia EPPO (Parchetul European) a anunţat că nu are de gând să se retragă din cursă şi a menţionat că acest lucru ar duce la reluarea procedurii de selecţie. 

"Nominalizarea mea ca şef al Parchetului Naţional Financiar din Franţa încă trebuie să fie confirmată de către Consiliul Superior al Magistraturii. Avizul trebuie să vină în următoarele zile. Dacă avizul este favorabil, numirea mea în funcţie ar putea să se facă rapid. În acelaşi timp, aş vrea să precizez că o asemenea numire în funcţie nu ar fi sub nicio formă incompatibilă cu candidatura mea actuală, pe care o menţin, pentru funcţia de şef al Parchetului European.

Precizez că dacă ar trebui să îmi retrag candidatura mea europeană, această retragere ar avea drept consecinţă invalidarea listei scurte de trei candidaţi (printre care se numără şi doamna Kovesi) reţinuţi de către comitetul de selecţie şi ar risca foarte mult să provoace un nou proces de selecţie, ce ar fi reluat de la început. În opinia mea, o asemenea eventualitate trebuie evitată cu orice preţ, în interesul însăşi al instituţiei ce dă naştere Parchetului European", a declarat pentru Adevărul, Jean Francois Bohnert.

Laura Codruţa Kovesi a fost dată de mai mulţi europarlamentari liberali şi nu numai ca fiind principala favorită la şefia EPPO, însă după prima rundă de negocieri la Bruxelles se pare că favoritul ar fi chiar Bohnert. 

În urmă cu două luni, preşedintele Klaus Iohannis anunţase că Emmanuel Macron i-a transmis că îl va retrage pe Jean Francois Bohnert din cursă, oferindu-i o funcţie importantă în Franţa. Cu toate astea, Bohnert a rămas în cursa pentru Parchetul European. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel