Laura Georgescu: PDL nu mai poate contesta componența CNA

 Corina Laura Georgescu, nou membru CNA, a declarat pentru DeCeNews că PDL nu poate contesta votul din Parlament la Curtea Constituțională, așa cum a făcut în cazul TVR. În urma votului din plenul parlamentului, raportul de forțe din CNA s-a schimbat, iar cei trimiși de PDL sau de Traian Băsescu au ajuns în minoritate. Doar 5 din cei 11 membri CNA mai sunt legați de portocalii.

”În legea de funcționare a CNA nu este prevăzut un algoritm politic pentru numirea membrilor, ne-a declarat Georgescu. Există un algoritm de reprezentare a instituțiilor. Legea prevede doar că membrii CNA sunt propuși de Parlament, guvern sau președinție. Nu există o alocare de mandate pe grupuri parlamentare, iar plenul decide prin vot. Nu există nimic de contestat la CCR”.

Laura Georgescu a fost propusă de Guvern, așa că am întrebat-o care au fost argumentele deciziei luate de Victor Ponta. ”Am activat 12 ani în televiziune. Țin minte că în urmă cu mai bine de un deceniu am fost producătoarea lui Bogdan Chirieac, la ProTv, mai precis la emisiunea ProVest. Am lucrat cu Florin Călinescu, apoi la TVR Internațional. Din 2003, am trecut de cealaltă parte a baricadei, am intrat pe comunicare şi relaţii mass-media în administraţia publică centrală şi, timp de zece ani, la Guvernul României am făcut comunicare cu Oficiul European de Luptă Antifraudă de la Bruxelles, am realizat foarte multe transmisiuni în direct pe Comunicare, pe Fonduri Europene. Guvernul avea nevoie de un specialist, de un om care știe televiziune, și totodată de un reprezentant al acestei instituții, iar eu îndeplineam aceste cerințe”.

 Cât privește mandatul la CNA, Laura Georgescu vrea ca situația din ultimii ani să se schimbe, iar instituția să devină un punct de echilibru în audio-vizual. Cât privește perspectiva pe termen mediu, Georgescu nu este îngrijorată că, odată cu dezvoltarea programelor TV transmise prin internet, CNA va rămâne fără obiectul muncii.

”Din studiile pe care le avem, acoperirea cu Internet nu va fi o concurență pentru televiziunea clasică în viitorii ani. Cel puțin cât durează un mandat de membru CNA nu vom înlocui cablul tv cu cel de internet”, a răsupuns Georgescu.

  PDL a părăsit sala în timpul votului, iar senatorul Radu F Alexandru a spus că se repetă "absolut la indigo" situaţia din  cazul Consiliului de Administraţie al Televiziunii Române. "Atunci, reprezentanţii PDL au fost eliminaţi în totalitate, acum se încearcă o totală dezechilibrare a componenţei CNA, o instituţie de la care se aşteaptă atât de mult şi care este, în fapt, practic paralizată de partizanatul politic al unor oameni care sunt acolo ca să reprezinte intereselor celor care i-au trimis şi nu să apere corecta funcţionare a media în spaţiul public", a declarat Radu F Alexandru.

La şedinţa de plen a Parlamentului  de marţi, pentru pentru votarea celor șase noi membri ai CNA, din totalul de 427 de senatori şi deputaţi au fost prezenţi un număr de 234 de aleşi, votul fiind secret, cu bile.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel