Laura Georgescu este noul preşedinte al CNA

Laura Georgescu a fost aleasă, vineri,  preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), iar Răsvan Popescu a fost desemnat vicepreşedinte interimar al CNA, în şedinţa de vineri a Consiliului,  în care voturile membrilor au fost secrete.

[caption id="attachment_266140" align="alignleft" width="310"] Laura Georgescu Foto: paginademedia.ro[/caption]

În urma scrutinului organizat vineri la sediul CNA, Laura Georgescu a fost aleasă preşedinte al CNA, cu nouă voturi "pentru" şi unul "împotrivă". Propunerea va fi trimisă Parlamentului spre validare.

 Dacă va fi validată de plenul Parlamentului, Laura Georgescu va fi prima femeie numită preşedinte al CNA.

 Laura Georgescu a fost numită membru titular în CNA, pentru un mandat de şase ani, de plenul reunit al Parlamentului, pe 30 octombrie. Laura Georgescu a fost propusă de Guvern în calitate de membru titular al CNA.

Noul președinte al CNA a fost producătoarea lui Bogdan Chirieac, pe vremea când analistul politic realiza emisiunea ProVest la Pro TV.

 La şedinţa CNA au participat Răsvan Popescu, Lorand Turos, Viorel Vasile Buda, Florin Gabrea, Laura Corina Georgescu, Maria Monica Gubernat, Cristina Trepcea, Mihai Mălaimare, Narcisa Iorga şi Valentin - Alexandru Jucan. De asemenea, Christian Mititelu a participat la şedinţa CNA în sistem de videoconferinţă, el aflându-se la Londra. Însă, Mititelu nu a putut vota.

 Dacă în cazul Laurei Georgescu membrii CNA au ajuns la un consens, membrii Consiliului nu au căzut de acord pentru alegerea vicepreşedintelui CNA. Astfel, în urma votului, s-a decis ca Răsvan Popescu să fie vicepreşedinte interimar al CNA până la următoarea şedinţă a Consiliului, în care vor fi organizate din nou alegeri pentru desemnarea vicepreşedintelui instituţiei. Următoarea şedinţă a CNA ar urma să aibă loc pe 8 ianuarie 2013.

 Consiliul Naţional al Audiovizualului are, în prezent, următoarea componenţă: Răsvan Popescu, Lorand Turos, Viorel Vasile Buda, Florin Gabrea, Laura Corina Georgescu, Maria Monica Gubernat, Narcisa Iorga, Cristina Trepcea, Christian Mititelu, Mihai Mălaimare şi Valentin-Alexandru Jucan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel