CNA i-a luat puterea președintei Laura Georgescu, prin noul regulament

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a redus puterea președintelui instituției, Laura Georgescu, prin noul regulament, semnat, joi, de opt dintre membrii CNA.

"Laura Georgescu nu mai are putere. (...) Consiliul și-a reluat în coordonare instituția", a declarat Valentin Jucan, membru CNA, la finalul ședinței. Direcțiile CNA vor trece în subordinea Consiliului, adică a celor 11 membri.

"Un pas important mi se pare introducerea Colegiului Director, așa cum este în orice minister. Noi nu vom face aceste întâlniri săptămânale, ci lunare. Acest Colegiu Director va ușura comunicarea între Consiliu și ceilalți directori, ca să nu existe acele discuții 'cine ne este șef', noi fiind 11 și nu unu. În cadrul acestui colegiu vom stabili tot ce ține de programul administrativ pe luna următoare, strategii, stabilim chestiuni tehnice care pot fi adoptate de Consiliu și necesită o organizare specială, precum monitorizările de linie", a explicat Valentin Jucan, potrivit paginademedia.ro

Exclusiv. Cine-i ia locul lui Crețu în Parlamentul European

Un alt element important introdus în noul ROF este conducerea ședințelor prin rotație, în ordine alfabetică.  Acest nou document trebuie să poarte semnătura Laurei Georgescu pentru a putea intra în vigoare. Valentin Jucan spune că șefa instituției este obligată să semneze noul ROF sau poate să nu-l semneze dar va trebui să-l atace în contencios administrativ.

Noul Regulament de Organizare și funcționare a fost semnat de opt din cei nouă membri prezenți. Christian Mititelu a fost singurul membru care a votat împotrivă.

Membrii prezenți astăzi la ședință au votat ca acest document să intre în vigoare începând de vineri, când va fi publicat pe site-ul CNA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel