Laura Codruța Kovesi: 'Noi nu gândim cu sufletul'. Răspuns la o întrebare-cheie

Laura Codruța Kovesi, răspunzând la o întrebare despre DNA, a spus: "noi, procurorii, nu gândim cu sufletul". 

Un cetățean a intrat în direct la Europa FM și a întrebat-o pe șefa DNA: "În DNA se manageriază sentimentul de frustrare legat de eliberarea sau scăparea din închisoare a mai multor condamnați penal? Dacă se face acest lucru, din punct de vedere psihologic, aveți anumite recomandări și pentru noi, cei din societatea civilă, care trăim sentimentul de frustrare, că oameni condamnați penal, demonstrați inculpați și infractori, scapă și nu suferă de recuperarea prejudiciului?".

Răspunsul Laurei Codruța Kovesi a fost: "Pot să vă spun doar că noi nu gândim cu sufletul. Noi, ca procurori, trebuie să fim reci, să aplicăm dispozițiile legale. Pentru noi este important să ne facem treaba, să facem investigații, atunci când reușim să strângem probe, să trimitem o persoană în judecată. Pentru noi, rezultatul muncii se vede atunci când obținem hotărârea judecătorească, de condamnare sau de achitare. Noi nu gândim cu sentimentele. Faptul că o persoană intră în pușcărie, are o pedeapsă de 5-8 ani și după o perioadă de timp este eliberată... noi nu judecăm și nu trăim viața prin prisma acestor evenimente. Mi-e foarte greu să răspund la această întrebare. Important pentru noi este să ne facem treaba".

"În ceea ce privește recuperarea prejudiciului... spun că noi, ca procurori, nu avem niciun fel de atribuții legate de confiscări efectiv. Treaba noastră este să identificăm bunuri și să le sechestrăm. Mai departe, după ce judecătorii, prin hotărâri, decid confiscarea acelor bunuri, este treaba Ministerului de Finanțe și a altor instituții. Noi, ca procurori, avem obligația să identificăm bunuri", a mai zis șefa DNA.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel