Laura Codruța Kovesi (DNA): Bercea Mondial a negat tot

Procurorul șef al DNA s-a prezentat la Tribunalul București. Laura Codruța Kovesi este în proces cu Antena 3. 

Avocatul postului de televiziune pe care procurorul-șef al DNA l-a dat în judecată a propus să fie interogată Laura Codruța Kovesi, care a răspuns la zece întrebări. 

Una dintre întrebări a fost de ce nu l-a dat în judecată pe Sandu Anghel, după ce acesta a acuzat-o pe ea și pe șefa ÎCCJ, Livia Stanciu, că le-a dat mită. Procurorul-șef al DNA a răspuns că nu l-a dat în judecată pentru că Bercea Mondial a negat, într-un cadru oficial, acuzațiile și nu a vrut să facă un denunț sau plângere împotriva ei. Antena 3 l-a propus martor în dosar pe procurorul Eugen Iacobescu, care a instrumentat inițial dosarul lui Bercea Mondial. El a negat că Laura Codruța Kovesi ar fi avut legătură cu faptul că i-a fost luat dosarul în care era cercetat Bercea Mondial: "Ce am declarat nu are nicio legătură cu Laura Kovesi. Nu doamna Kovesi mi-a luat dosarul, ci șeful de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Nici pensionarea mea nu are legătură cu doamna Kovesi. Este exclus ca Laura Kovesi sau Livia Stanciu să fi luat mită de la Sandu Anghel", citează Agerpres

Următorul termen al procesului are loc în 16 octombrie. Laura Codruța Kovesi cere un milion de lei, prejudiciu creat și cheltuieli de judecată, după ce Antena 3 a transmis în emisiunea "Sinteza Zilei" din 19 iunie 2014 că procurorul șef al DNA ar fi mușamalizat ancheta în dosarul în care se făceau cercetări față Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, și Mircea Băsescu. Acțiunea în instanță vizează și mai mulți jurnaliști. Laura Codruța Kovesi susține că afirmațiile au fost mincinoase. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel