Laura Codruța Kovesi: Arestăm 1000 de oameni dacă încalcă legea

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat miercuri că procurorii își vor continua activitatea și dacă trebuie să fie arestate o mie de persoane, o vor face atâta timp cât acestea încalcă legea.

"O să vă spun astăzi (...) foarte clar că procurorii din DNA nu se vor opri, își vor continua activitatea și dacă trebuie să arestăm o mie de persoane, o să arestăm o mie de persoane câtă vreme acele persoane încalcă legea", a afirmat Kovesi la Radio România Actualități.

Ea a susținut că este mai mult o îngrijorare pe care și-o exprimă anumite persoane cercetate de DNA sau persoane care le sprijină pe cele anchetate, dar, cel puțin din punctul de vedere statistic, nu este o creștere spectaculoasă a numărului de inculpați arestați sau trimiși în judecată.

"Da, sunt ușoare creșteri față de anul trecut, dar acest lucru nu trebuie să ne facă să ajungem la o abordare de genul 'gata, am arestat prea mult, ar trebui să nu mai arestăm'. Nu, oamenii mai trebuie să fure în România, hai să-i lăsam să fure. Nu, nu veți auzi, cel puțin din partea mea și a niciunui procuror din DNA, indiferent că se dublează indicatorii statistici sau nu, nu veți auzi această abordare", a afirmat șefa DNA.

Pe de altă parte, Kovesi a spus că nu știe dacă România este "țara procurorilor sau nu", doar că atât timp cât vor fi persoane în funcții importante care continuă să ia mită sau să-și încalce atribuțiile de serviciu, procurorii DNA sunt obligați să le investigheze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel