Laura Codruța Kovesi: Apelul în cazul lui Liviu Dragnea, conform legii. Ce urmează

Laura Codruţa Kovesi a afirmat, joi, că apelul în dosarul lui Liviu Dragnea a fost făcut conform legii și că instanța urmează să decidă dacă procurorii DNA au avut dreptate.

"Este un apel pe care l-am exercitat în conformitate cu legea, el a fost motivat în termenul legal prevăzut de lege, rămâne ca instanţa să decidă dacă avem sau nu dreptate. Pot doar să spun că toate hotărârile de condamnare în primă instanţă sunt analizate de procurorii care participă la judecarea cauzelor şi, acolo unde constată că sunt probleme care vizează legalitatea hotărârii sau criteriile de individualizare a pedepsei au fost interpretate diferit, putem exercita această cale de atac. Nu este o situaţie deosebită faţă de alte dosare în care exercităm căi de atac şi nici nu este o motivare altfel decât în celelalte dosare ale DNA", a declarat Laura Codruța Kovesi, la Digi 24, potrivit Agerpres

[citeste si]

ÎCCJ va judeca în 28 septembrie primul termen al apelului în dosarul Referendumul în care Liviu Dragnea a fost condamnat, în luna mai, la un an de închisoare cu suspendare şi un termen de încercare de trei ani.

În motivarea apelului, procurorii consideră greşită individualizarea pedepsei aplicată lui Dragnea, "cuantumul simbolic de 1 an închisoare şi modalitatea de executare cu suspendare, fiind incompatibile cu gravitatea infracţiunii de folosire a influenţei funcţiei de conducere din partid pentru obţinerea cvorumului la referendum". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel