Laufer - Vasilescu, respinși de Iohannis. Niels Schnecker: O lovitură directă la ...

Niels Schnecker
Niels Schnecker

Niels Schnecker a comentat decizia președintelui Klaus Iohannis de a refuza numirea lui Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării Regionale și a Liei Olguța Vasilescu la Ministerul Transporturilor.

Analistul politic Niels Schnecker este de părerea că refuzul numirii Liei Olguța Vasilescu la Transporturi este o lovitură directă la Liviu Dragnea, iar refuzul lui Ilan Laufer poate merge în zona antisemitismului.

Este un joc foarte interesant pe care îl joacă președintele. Se duce într-o zonă ușor de risc. Nu cred că are tărâmul pe care să se oprească în ceea ce privește această refuzare de acceptare a schimbării unui ministru pe care premierul îl cere schimbat. Este un joc de șah. Creează niște situații dificile pentru coaliția la guvernare. Întârzie remanierea guvernamentală, se creează un haos care poate duce la încetinirea programului respectivului minister sau al programului de guvernare. 

Alegerea pe care a făcut-o președintele este riscantă. La Lia Olguța Vasilescu mă așteptam pentru că este lovitură directă la Dragnea, relația puternică din interiorul partid între cei doi este cunoscută. 

Ilan Laufer, pe de altă parte, îl duce într-o zonă pe președinte care chiar dacă unii vor veni și vor spune că nu este legat de antisemitism, este foarte ușor interpretabil pentru că explicația pe care o dă pentru Lia Olguța că nu ar avea experiență, la Ilan Laufer nu se potrivește pentru că a fost într-un minister în care a dovedit și după ce a plecat din minister a reușit să continue programul în zona privată în același sens, dovedind că poate să facă treabă. Creează acest miros destul de neplăcut care poate merge în zona antisemitismului. Vorbim de un om care a crescut în Israel o bună bucată de timp, care a susținut schimbarea Ambasadei..., a afirmat Niels Schnecker în emisiunea Andreei Crețulescu, la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel