Laszlo Kover, interzis în Israel din cauza lui Nyiro Jozsef

laszlo kover
laszlo kover

Scandalul dintre România şi Ungaria pe tema Nyiro Jozsef prinde dimensiuni internaţionale. The Jerusalem Post anunță pe pagina sa că președintelui Parlamentului Ungariei, Laszlo Kover, i-a fost retrasă invitația de a participa în luna iulie, în Israel, la ceremonia de comemorare a 100 de ani de la nașterea lui Raoul Wallenberg, un diplomat suedez care a locuit în Ungaria și care a salvat viața a mii de evrei în timpul Holocaustului.

”Ați ales să participați la acest eveniment și v-ați declarat deschis solidaritatea cu o persoană a cărui partid, împreună cu Guvernul Ungariei, a cooperat cu criminalii germani naziști în realizarea programului lor de anihilare a Poporului Evreu”, i-a scris Reuven Rivlin, președintele Parlamentului Republicii Israel, lui Kover, se arată pe blogul Dantanasa.ro.

Rivlin a mai adăugat, ”oricine a participat la un astfel de eveniment nu poate lua parte la onorarea unui om ca Raoul Walenberg, un simbol al umanității, care a salvat evrei, care este un simbol la luptei împotriva Germaniei naziste și a colaboratorilor săi, cu unul dintre care ați ales să vă identificați și să îl omagiați”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel