Laszlo Borbely scapă de urmărire penală pentru a doua oară

Deputații au respins cererea DNA de încuviințare a începerii urmăririi penale pe numele fostului ministru al Mediului Laszlo Borbely.

Dintre  cei 396 de membri ai Camerei Deputaților, doar 293 au votat în cazul cererii DNA de ridicare a imunității lui Borbely.

125 de deputați au votat "pentru" începerea urmăririi penale, pe numele fostului ministru al Mediului, în timp ce 154 de parlamentari au votat împotrivă.

Președintele Klaus Iohannis a insistat în numeroase ieșiri publice ca parlamentarii să dea curs cererilor DNA în cazul coleglor suspectați că au încălcat legea. 

În toamna lui 2012, Camera Deputaților a respins o cerere de încuviințare a urmăririi penale emisă pe numele lui Borbely în același dosar. Ulterior, a susținut DNA, au apărut noi elemente ce au conturat suspiciunea săvârșirii unei alte infracțiuni de trafic de influență de către Laszlo Borbely, în perioada exercitării funcției de ministru Mediului şi Pădurilor. 

Laszlo Borbely a declarat, miercuri, în plenul Camerei Deputaților, că procurorii comit un abuz când cer redeschiderea dosarului în care parlamentarul este suspectat de trei infracțiuni de corupție.

Imunitate Laszlo Borbely: deputatul UDMR a contrazis-o pe șefa DNA în Parlament

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel