Imunitate Laszlo Borbely: deputatul UDMR a contrazis-o pe șefa DNA în Parlament

Laszlo Borbely a declarat, miercuri, în plenul Camerei Deputaților, că procurorii comit un abuz când cer redeschiderea dosarului în care parlamentarul este suspectat de trei infracțiuni de corupție. Colegii săi deputați urmează să voteze pentru sau împotriva încuviințării cererii DNA de începere a urmăririi penale pe numele lui Borbely.

"Dna procuror-șef Laura Codruța Kovesi, chiar ieri, a declarat că un procuror nu își întemeiază cererea de începere a urmăririi penale doar pe un singur denunț. Ei, în cazul meu, cererea este bazată pe un simplu denunț, fără verificarea informațiilor minimale, fără audierea celorlaltor implicați în acest denunț, deci este evident abuzul care s-a făcut", a declarat Borbely.

Deputatul UDMR a spus că redeschiderea dosarului său este rezultatul abuzului comis de unii procurori, nu de o instituție. El a precizat că DNA nu a făcut dovada apariției unor elemente noi în speța sa.

”Sunt un veteran al Parlamentului, de 21 de an sunt parlamentar, azi o să am o discurs mai atipic. În '89, cum s-a spus atunci, ne-am câştigat porţia de libertate, nu ne-au deranjat în timpul comunismului, că primeam mâncarea pe tichete, cât lipsa de libertate. Era un slogan când eram pe străzi: 'Nu vă fie frică'. După 25 de ani, aceste deziderate sunt valabilie, nu poţi să construieşti o societate bazată pe frică. De aceea suntem trimişi în Parlament, să ne spunem deschis punctele de vedere, să votăm potrivit conştiinţei noastre. Fiecare instituţie poate să greşească, este formată din oameni. Referitor la imunitate, am studiat atent cele 28 de ţări din UE, în 25 de ţări este o imunitate mai puternică pentru parlamentari decât în România”, şi-a început Borbely discursul din Camera Deputaţilor.

 

DNA cere urmărirea penală a lui Laszlo Borbely (UDMR)

În dosarul lui Borbely, trei persoane au fost trimise în judecată la data de 17 ianuarie. Liderul UDMR nu a avut aceeași soartă după ce în toamna lui 2012 Camera Deputaților a respins o cerere de încuviințare a urmăririi penale emisă pe numele său

Ulterior, arată DNA, au apărut noi elemente ce au conturat suspiciunea săvârșirii unei alte infracțiuni de trafic de influență de către Laszlo Borbely, în perioada exercitării funcției de ministru Mediului şi Pădurilor. Prin urmare, procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Oradea, la data de 5 ianuarie 2015, au dispus revocarea soluției de neîncepere a urmăririi penale, iar judecătorul de cameră preliminară de la Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat redeschiderea urmăririi penale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel