Lăsata Secului de brânză 2021. Tradiţii şi superstiţii

Lăsata Secului / Imagine de Gini George de la Pixabay
Lăsata Secului / Imagine de Gini George de la Pixabay

Lăsata Secului de brânză 2021. Tradiţii şi superstiţii. Anul acesta, Postul Paștelui începe pe 15 martie, iar Lăsatul Secului are loc pe 14 martie. 

Postul Paştelui 2021. În data de 14 martie va fi Lăsatul Secului de brânză. Tot atunci este sărbătorită și Duminica Izgonirii lui Adam din Rai. Pe 7 martie a fost Lăsatul Secului de carne, ultima zi în care creștinii au putut mânca produse pe bază de carne. 

Tradiția populară spune că Lăsatul Secului de brânză marchează ultima zi în care oamenii pot consuma produse de origine animală. De pe 15 martie, timp de 40 de zile, ne aflăm în Postul Paștelui 2021. 

În sâmbăta ce precede Lăsatul Secului de brânză, oamenii obișnuiesc să facă parastase, să dea de pomană și să mănânce „dulce”.

Lăsata Secului 2021. Tradiţii şi superstiţii

 

La Lăsata Secului, oamenii obișnuiesc să facă mese în familie și să se odihnească. În trecut, ziua în care se sărbătorea Lăsata Secului era asemănată cu Revelionul, iar tinerele aduceau plăcinte și gogoși . 

Cea mai cunoscută superstiție privind Lăsata Secului este că, în această zi, nu este bine să împrumuți bani sau obiecte personale. De asemenea, efortul fizic nu este recomandat. Cât despre mâncatul nesărat... la fel. 

Tradiția spune că, în ziua de Lăsat al Secului, copiii trebuie să meargă în vizită la părinți, iar finii, la nași. La sosire în locuința gazdelor, musafirii trebuie să le sărute mâna, să ceartă iertare ori, după caz, să ierte. 

Se spune că, dacă vei respecta aceste obiceiuri, vei intra împăcat şi fericit în Postul Paştelui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel