Lanțul Sephora închide magazinele din SUA pentru instructaj dedicat diversităţii

produse contrafacute
produse contrafacute

Lanţul de parfumerii Sephora îşi va închide miercuri toate magazinele din Statele Unite pentru un training dedicat diversităţii, la o lună după un incident de natură rasială care a implicat-o pe cântăreaţa SZA, informează BBC.

Artista R & B de culoare a declarat că a fost urmărită să nu fure în timp ce făcea cumpărături într-un magazin Sephora din California.

Compania a declarat pentru Reuters că a luat act de act de acest incident, însă trainingul nu este "un răspuns la vreun eveniment".

Într-o postare pe Twitter pe 1 mai, SZA a povestit că în timp ce făcea cumpărături într-un magazin Sephora de la periferia Los Angeles-ului, o angajată pe care a identificat-o ca "Sandy" a chemat bodyguardul pentru "a se asigura că nu fură".

Incidentul survine în contextul în care, potrivit unei informaţii apărute pe site-ul american Refinery29 anul trecut, artista a lucrat la rândul său la Sephora.

Instructajul era programat

SZA a fost nominalizată la numeroase premii Grammy şi a colaborat recent cu Kendrick Lamar la piesa "All the Stars", care a apărut pe coloana sonoră a filmului "Black Panther".

În într-o postare pe Facebook, Sephora a declarat că va organiza "ateliere de incluziune" în dimineaţa zilei de 5 iunie în magazinele sale din SUA, precum şi la centrele sale de distribuţie şi la birourile companiei.

Emily Shapiro, purtătoarea de cuvânt a lanţului, a precizat pentru Reuters că închiderea magazinelor nu vine "în replică la vreun incident", ci era prevăzută de mai multe luni. 

Anul trecut, Starbucks a închis toate cele 8.000 de sucursale ale companiei din SUA pentru o după-amiază pentru un training destinat combaterii prejudecăţilor rasiale. Măsura a venit după ce compania şi-a cerut scuze pentru arestarea a doi bărbaţi de culoare care aşteptau să se întâlnească cu cineva într-un Starbucks din Philadelphia în mai 2018. Incidentul a provocat la acel moment un boicot al cunoscutului lanţ de cafenele.

Vezi și: SUA: Consilierul economic al Casei Albe, Kevin Hassett urmează să-şi părăsească postul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel