Lansarea apelului în vederea susținerii proiectului de lege Bujorul - Floarea Națională și Simbol Floral al României

Facultatea de Horticultură din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti a lansat o strângere de semnături în vederea declarării bujorului ca „Floare Națională”.
 

„Astăzi, în mare zi de Sărbătoare, am lansat apelul în vederea susținerii proiectului de lege Bujorul - Floarea Națională și Simbol Floral al României. Într-un context național și internațional complex și complicat, considerăm că susținerea unor frumoase simboluri naționale merită sprijinul tuturor. Evenimentul de azi, premergător sărbătoririi a 170 de ani de existența a Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, a avut loc în Campusul USAMV București, în mijlocul unei superbe colecții alcătuite din 5 specii spontane și 3 specii cultivate care însumează peste 70 de soiuri și hibrizi - în mare parte cu contribuția cercetărilor specialiștilor floricultori ai Facultății de Horticultură.

La eveniment ne-am bucurat să îi avem alături pe Ministrul Educației, domnul prof.dr. Sorin Mihai Cimpeanu, pe Vicepreședintele Senatului României, domnul Robert Marius Cazanciuc, alături de Rectorul USAMV București, domnul prof. Răzvan Ionuț Teodorescu, de profesorii Florin Toma, Florin Stanică și Adrian Asănică, precum și de parteneri ai USAMV și iubitori ai Bujorului, de la cei mai mici, la studenți, profesori și seniori.Peste 100.000 de români poartă nume sau prenume de Bujor.

Vă invităm să susțineți alături de noi acest demers - declararea Bujorului drept Floarea Națională și Simbol Floral al României, prin semnarea petiției oficiale.”

Strângere de semnături pentru ca bujorul să devină „Floare Națională”

„Marea majoritate a ţărilor au o floare naţională ca element al identităţii lor, strâns legat de spaţiul geografic, cultural şi economic în care acestea se află şi se regăseşte în simbolurile statale ca steag, stemă, etc. (…) Pentru România, ideea unei flori naţionale s-a conturat încă din timpul domniei Regelui Carol I, fiind făcute, de-a lungul timpului, mai multe propuneri: măceşul, floarea de colţ, bujorul ‘românesc’ – Paeonia peregrina, var. romanica, etc. Nici una dintre aceste propuneri nu a fost însă legiferată vreodată, astfel încât ţara noastră se găseşte astăzi în situaţia de a nu avea o floare naţională”, se arată în comunicatul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti.

Laleaua este floare naţională pentru Olanda, Turcia şi Ungaria, crizantema pentru familia imperială a Japoniei, trandafirul pentru SUA, Marea Britanie şi Bulgaria, aminteşte Facultatea de Horticultură.

Datorită adaptabilităţii sale ecologice foarte ridicate, bujorul poate fi cultivat aproape pe întreg teritoriul ţării.

Peste 100.000 de români poartă prenumele sau numele de Bujor, asociat în credința populară cu ideea de sănătate și frumusețe.

POȚI SEMNA PETIȚIA AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel