Lansare program Venus. Dăncilă, declaraţiile momentului la Palatul Victoria

Mihai Ciobanu / 04 Martie 2019 / 11:13 Salveaza PDF Comentarii
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă participă la ceremonia de semnare a contractului de finanțare a Proiectului ”VENUS – împreună pentru o viață în siguranță”, alături de mai mulți membri ai Cabinetului.

Premierul Viorica Dăncilă a făcut o serie de declaraţii la evenimentul de lansare a contractului de finanțare a Proiectului ”VENUS – împreună pentru o viață în siguranță”, alături de mai mulți membri ai Cabinetului.

"Datele arată că, din nefericire, cazurile de violenţă domestică înregistrează o creştere îngrijorătoare. Un indicator care reflectă gravitatea acestui fenomen este numărul mare de decese cauzate de violenţa în familie. 1.374 de persoane şi-au pierdut viaţa în perioada 2009 - 2016 ca urmare a agresiunilor suferite. Întreaga societate a fost impresionată de cazurile tinerelor ucise de partenerii lor. Formele de agresiune sunt însă de mai multe tipuri, nu doar fizică, iar victimele violenţelor domestice sunt tot mai multe de la an la an", a afirmat premierul la Palatul Victoria, la ceremonia de semnare a contractului de finanţare a Proiectului "VENUS - împreună pentru o viaţă în siguranţă". 

Şefa Executivului a amintit de măsurile luate cu privire la ordinul de protecţie provizoriu. "Am acţionat în acest sens atât în timpul activităţii mele ca europarlamentar, cât şi ca prim-ministru. Una dintre primele măsuri a fost menită să reglementeze ordinul de protecţie provizoriu, care să permită poliţistului să intervină rapid în situaţii de pericol iminent", a adăugat Viorica Dăncilă. 

Vezi şi: Un român încasează cea mai mare pensie din Europa

Clasament WTA - Simona Halep, poziție de top


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27