Lambrino, Remus Truică și Dan Andronic, trimişi în judecată

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Braşov au finalizat cercertările şi au dispus trimiterea în judecată a lotului de inculpaţi din dosarul "Fermei Băneasa".

Remus Truică, Prinţul Paul, Dan Andronic, precum şi milionarii israelieni Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz, Moshe Agavi au fost trimişi în judecată în dosarul de retrocedare ilegală a pădurii Snagov şi a Fermei Băneasa, cu un prejudiciu total de 145 de milioane de euro.

Acuzaţiile reţinute în sarcina inculpaţilor vizează infracţiuni comise în perioada 2006 -2013 în diferite forme de participare (autorat, complicitate sau instigare), în interesul obţinerii unor imobile de o valoare deosebită, între care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de inculpatul Al României Paul Philippe.

Pe de o parte, inculpatul Paul Philipe Al României a cumpărat influenţa pe care inculpatul Truică Remus o avea asupra diferiţilor funcţionari de la instituţiile publice care deţineau cele două proprietăţi. Pe de altă parte, inculpatul Truică Remus a prezentat „afacerea" unor persoane potente din punct de vedere financiar, cu care s-a asociat, constituind un grup infracţional, pentru a se implica în demersurile infracţionale, singura cale în obţinerea bunurilor imobile pe care Paul Philipe Al României le revendica în mod nelegal.

Astfel, începând cu luna noiembrie 2006, inculpaţii Truică Remus, Roşu Robert Mihăiţă, Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz, au constituit un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de Al României Paul Philippe prin oferire de bani/bunuri persoanelor din cadrul autorităţilor/instituţiilor deţinătoare a acestor proprietăţi şi complicitatea la săvârşirea, de către aceste persoane, a infracţiunii de abuz în serviciu, prin punerea la dispoziţie şi semnarea înscrisurilor necesare, traficarea influenţei reale asupra funcţionarilor publici. Inculpaţii Andronic Dan, Marcovici Marius Andrei, Moshe Agavi şi Mateescu Lucian au aderat ulterior la grupul infracţional: primii trei în anul 2007, ultimul în anul 2011, se arată în comunicatul DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel