Risc de Salmonela. Lactalis, un nou anunţ important

Lactalis retrage alte 720 de loturi de lapte praf  în Franţa şi străinătate din cauza riscului de salmonela.

Grupul francez Lactalis a anunţat joi retragerea de pe pieţele din Franţa şi din străinătate a încă 720 de loturi de lapte praf din cauza riscului contaminării cu salmonela, la două săptămâni după ce a retras 625 de loturi din acelaşi motiv, informează AFP.

"A fost luată decizia de extindere a operaţiunii de retragere/rechemare pentru totalitatea produselor pentru copii şi nutriţionale fabricate sau ambalate la uzina noastră de la Craon începând cu data de 15 februarie 2017", a informat cea mai mare companie de produse lactate din lume.

Retragerea vizează produsele marca Picot (lapte praf şi cereale pentru copii), Milumel (lapte praf şi cereale pentru copii) şi Taranis (un amestec de acizi şi lapte praf ), a precizat Lactalis.

"În prezent ştim că o contaminare s-a instalat în uzina noastră de la Caron în urma lucrărilor realizate în cursul primului semestru din 2017", a mai informat compania franceză.

Exporturi în toată lumea

Anterior, autorităţile franceze au interzis vânzarea şi au cerut retragerea unor formule de lapte praf şi produse alimentare pentru copii fabricate de Lactalis, după descoperirea bacteriei salmonella. Erau vizate produsele exportate în Europa, Africa şi Asia, inclusiv către România, China, Taiwan, Pakistan, Afganistan, Irak, Maroc, Liban, Sudan, Serbia, Georgia, Grecia, Haiti, Columbia şi Peru.

Compania franceză Lactalis nu a gestionat corespunzător riscul contaminării şi i s-a ordonat să efectueze rechemarea produselor şi să oprească vânzările şi exporturile unor produse alimentare pentru copii fabricate la unitatea sa din Craon, în vestul Franţei, din 15 februarie, a precizat Direcţia Generală pentru Concurenţă, Consum şi Combaterea Fraudelor (DGCCRF).

În România, Lactalis este lider de piaţă, după ce a cumpărat brandurile de lactate LaDorna, Albalact şi Covalact.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel