La un an de la Bucea, Volodimir Zelenski salută rezistenţa ucraineană în faţa invaziei ruse

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a salutat duminică rezistenţa ucraineană în faţa "celei mai mari forţe împotriva umanităţii a timpurilor noastre", la un an de la descoperirea de trupuri de civili ucişi la Bucea, oraş devenit simbolul atrocităţilor comise de ruşi

Această comemorare intervine la o zi după ce Rusia a preluat preşedinţia prin rotaţie a Consiliului de Securitate al ONU, relatează Agerpres.

"Popor ucrainean! Voi aţi oprit cea mai mare forţă împotriva umanităţii a timpurilor noastre. Voi aţi oprit o forţă ce dispreţuieşte şi vrea să distrugă tot ce are importanţă pentru oameni", a declarat preşedintele Zelenski pe Telegram.

"Vom elibera toate teritoriile noastre. Vom rearbora drapelul ucrainean în toate oraşele şi localităţile noastre", a afirmat Zelenski, în condiţiile în care Rusia continuă să controleze circa 18% din teritoriul ucrainean.

Pe 2 aprilie 2022, jurnalişti au văzut la Bucea cadavrele a circa 20 de oameni îmbrăcaţi în civil, dintre care unul avea mâinile legate la spate, alături de carcase calcinate de vehicule şi case distruse.

Aceste scene au şocat lumea întreagă, Kievul şi Occidentul denunţând de nenumărate ori execuţii sumare de civili şi crime de război. De atunci, Bucea a devenit un simbol al "atrocităţilor" imputate trupelor Moscovei în timpul ocupaţiei lor în regiune.

Kremlinul neagă orice implicare şi evocă o "punere în scenă" de către Ucraina şi aliaţii săi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel