La Prima TV, din 2 iulie vin rușii

Vara vine la PrimaTV cu filme „a la russe"! Din 2 iulie, în fiecare sâmbătă, de la ora 22.30, PrimaTV va prezenta filme rusești de referință în cinematografia mondială. Nominalizate la Oscar, la Cannes sau la Berlin, filmele care vin la PrimaTV sunt de referință și au făcut istorie în întreaga lume.

Gară pentru doi, Călina roșie sau Orașul Zero, sunt doar câteva titluri care vă vor încânta în fiecare sâmbătă la PrimaTV.

Sâmbătă 2 iulie, urmărește povestea a doi necunoscuţi care-şi intersectează destinele într-o gară. Actorii Ludmila Gurcenko şi Oleg Basilashvili realizează două interpretări memorabile iar regizorul filmului, Eldar Ryazanov, a fost nominalizat la Palme D'or pentru această peliculă. Filmul Gară pentru doi (Vokzal dlya dvoikh - 1983) este produs de Mosfilm și în momentul în care a apărut pe ecranele din România a avut un succes neașteptat, cu cozi imense la casele de bilete. Povestea a doi necunoscuţi care-şi intersectează destinele într-o gară este un amestec de tristeţe şi umor care nu poate lăsa indiferent pe niciun cinefil. Într-o gară prin care oamenii trec purtându-şi grijile o femeie singură, trecută de prima tinereţe, aşteaptă fără a mai spera mare lucru de la viaţă. Ea s-a obişnuit să vadă cum bucuriile vieţii par să o ocolească dar oprirea întâmplătoare a unui pasager care a pierdut trenul reuşeşte să-i reaprindă focul stins al dragostei, oferindu-i speranţa că îşi poate relua viaţa de la capăt şi încă îşi mai poate găsi fericirea. Legătura dintre cei doi pare una imposibilă, dar poate exista ceva imposibil pentru doi oameni care se iubesc?

Curierul, pe 9 iulie

Pe 9 iulie, de la ora 22.30, un alt film rusesc va fi la PrimaTV: Curierul (Kuryer - 1987). Povestea unui adolescent care trăiește vremurile tulburi ale epocii Gorbaciov și care încearcă să își dea seama ce vrea de la viața lui, reprezintă contrariul filmelor americane tipice cu adolescenți. Ivan Mirosnikov încearcă din răsputeri să-și dea singur seama ce drum să urmeze, mai ales că nu urmează vreo facultate și serviciul militar de 2 ani bate la ușă. Ca să-și omoare timpul cumva, el își găsește o slujbă de curier la o gazetă din Moscova și totodată o cunoaște pe Katya, fiica rebelă a unui profesor universitar.

O comedie neagră, ciudată, cu o nominalizare la premiile Oscar, precum și cu mai multe premii la Festivaluri de filme din întreaga lume (Chicago, Valladolid, Bergamo) va fi la PrimaTV, sâmbătă 16 iulie de la ora 22.30. Orașul Zero (Gorod Zero - 1989) este povestea unui inginer, responsabilul unei linii de producție la o fabrică din Moscova. Acesta ajunge într-un orășel pentru a-i prezenta unui beneficiar noile dimensiuni ale unei piese. În acest oraș, însă, toți par a fi nebuni - o secretară lucrează în pielea goală, un grup de persoane îl ia pe inginer drept solist rock'n'roll și, în plus, este martorul unui suicid.

Călina roșie, povestea unui fost pușcăriaș

Pe 23 iulie, de la ora 22.30, nostalgicii pot vedea Călina roșie (Kalina Krasnaya - 1975) al celebrului Vasili Shukshin care a fost scenarist și regizor al acestei pelicule. El a murit la puțin timp după realizarea acestui film care a fost apreciat la Festivalul de la Berlin. Filmul spune povestea lui Egor, un fost pușcăriaș, care pleacă în satul unei femei cu care corespondase cât a fost închis, încercând să nu se mai întoarcă la vechea sa existență. Pe 31 iulie, de la aceeași oră (22.30) telespectatorii pot urmări Romanță la birou (Sluzhebnyy Roman - 1977), o comedie romantică, realizată, într-un stil propriu de același Eldar Ryazanov care a realizat și filmul Gară pentru doi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel