La minifotbal se poate! România s-a calificat în finala Campionatului European 2022

La minifotbal se poate! România s-a calificat în finala Campionatului European 2022
La minifotbal se poate! România s-a calificat în finala Campionatului European 2022

Echipa României s-a calificat în finala Campionatului European de minifotbal - EMF EURO 2022, de la Kosice (Slovacia), după ce a învins echipa Bulgariei cu scorul de 4-3, la loviturile de departajare, în semifinala desfăşurată vineri seara. 

Scorul a fost egal, 0-0, la finalul timpului regulamentar, tricolorii câştigând la loviturile de la 7 metri, prin golurile marcate de Marius Balogh, Răzvan Plopeanu, Dragan Paulevici şi Andrei Ferik. În finala programată sâmbătă, România va înfrunta echipa Azerbaidjanului, care a dispus de Kazahstan cu 3-2, în cealaltă semifinală. România şi Azerbaidjanul s-au întâlnit în primul meci din Grupa B, tricolorii câştigând cu 2-0.

Precedentul Campionat European a avut loc în august 2018, la Kiev, în Ucraina, acolo unde România a jucat finala contra Cehiei, finală pierdută cu scorul de 1-4.

Din cauza pandemiei de Covid-19, echipa noastră naţională nu a mai participat la un turneu final din octombrie 2019, de la Campionatul Mondial, de la Perth (Australia). Acolo, România a ocupat locul 3, fiind cea mai bine clasată naţională europeană, primele două locuri revenind Mexicului şi Braziliei.

România este echipa cu cele mai multe titluri europene - şase (2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015)

România este echipa cu cele mai multe titluri europene - şase (2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015). În total, 24 de echipe participă la această a zecea ediţie a Campionatului European de minifotbal, împărţite în 6 grupe a câte 4 echipe. Primele două clasate din fiecare grupă, precum şi cele mai bune patru echipe de pe locul al treilea, au obţinut calificarea în faza optimilor de finală. 

Citește și - Naționala României la fotbal, rușine după rușine. Anghel Iordănescu: Contestatarilor trebuie să le răspundă Edi Iordănescu şi echipa, nu eu

Vezi și - Liga Naţiunilor: Bosnia - România, rezultat / Dezastru total

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă și de Bosnia-Herţegovina, cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara, pe Stadionul Bilino polje din Zenica, în Grupa a 3-a a Ligii B din Liga Naţiunilor.

Selecţionerul naţionalei de fotbal a României, Edward Iordănescu, a efectuat şapte schimbări în echipa de start faţă de meciul cu Muntenegru pentru partida cu Bosnia-Herţegovina, care a început cu o întârziere de 20 de minute, din cauza unei ameninţări de furtună. 

Singurii care au fost păstraţi sunt portarul Niţă, fundaşii Rus şi Chiricheş şi mijlocaşul Răzvan Marin. Noutăţile selecţionerului sunt fundaşii laterali Cristian Manea şi Mario Camora, un al treilea fundaş central, Andrei Burcă, mijlocaşii Marius Marin şi Alexandru Cicâldău, precum şi mijlocaşul ofensiv Alexandru Maxim şi atacantul George Puşcaş. La Bosnia, fundaşul dreapta a fost Mateo Susic (CFR Cluj). Din echipa de start nu a lipsit atacantul Edin Dzeko (Inter Milano), însă playmaker-ul Miralem Pjanic a fost rezervă. Vezi știrea aici!

Citește și - O nouă lovitură pentru selecționata României. Doi jucători indisponibili pentru partidele cu Finlanda şi Muntenegru

După ce l-a pierdut pe Iulian Cristea în meciul echipei naţionale a României cu Muntenegru, de la Podgorica, selecţionerul tricolorilor, Edward Iordănescu, nu se va putea baza nici pe Denis Alibec în următoarele două jocuri.

În urma examenului RMN efectuat joi dimineaţă, s-a constatat faptul că, în timpul partidei de la Zenica, atacantul de 31 de ani a suferit o leziune musculară la nivelul coapsei stângi, devenind şi el indisponibil pentru jocurile cu Finlanda (11 iunie) şi Muntenegru (14 iunie).

În lotul lui Edward Iordănescu au rămas astfel 28 de jucători.

Aflat în ţară, unde se recuperează în urma intervenţiei chirurgicale, Ianis Hagi, mijlocaşul legitimat la Glasgow Rangers a vizitat miercuri seara cantonamentul de la Mogoşoaia. Acesta s-a întâlnit cu tricolorii şi a discutat cu selecţionerul Edward Iordănescu.

Naţionala României a suferit două înfrângeri în primele meciuri din Liga Naţiunilor, în deplasare, în faţa Muntenegrului şi Bosniei Herţegovina şi va întâlni sâmbătă şi marţi, pe Stadionul Giuleşti, reprezentativele Finlandei şi Muntenegrului, notează Mediafax.

Muntenegru – România 2-0

Bosnia şi Herţegovina – România 1-0

România – Finlanda, sâmbătă, 11 iunie, ora 21:45, stadion Giuleşti (Bucureşti)

România – Muntenegru, marţi, 14 iunie, ora 21:45, stadion Giuleşti (Bucureşti). Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel