La Galați se pun bazele unui nou spital

Am făcut un nou pas pentru a construi la Galați un spital modern, anunță Costel Fotea, președintele PSD al CJ Galați.

"Am aprobat o parte din documentația tehnică a acestei uriașe investiții, care se află deja în evaluare la Ministerul Sănătății și la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, astfel încât să putem accesa fonduri prin Programul Național de Reziliență și Redresare", precizează Costel Fotea, președintele CJ.

"Galațiul are mare nevoie de o astfel de investiție și voi lupta până la capăt ca acest spital să fie construit, ceea ce va îmbunătăți și mai mult calitatea serviciilor medicale.

Această uriașă investiție va rezolva problemele stringente ale unității sanitare, precum și cea a spațiilor adecvate pentru Terapie Intensivă sau Blocul Operator.

Noul spital va avea șase etaje și aceeași înălțime cu actualul corp de clădire al Spitalului Județean, o suprafață desfășurată totală de peste 96. 000 de mp nu mai puțin de 20 de săli de operație și 375 de paturi, din care 260 pentru spitalizarea continuă, 54 pentru spitalizarea de zi și 61 de paturi pentru secția ATI.

În noul spital vor exista: Blocul Operator, secția de Anestezie și Terapie Intensivă, spații pentru spitalizare de zi, secția de Chirurgie Toracică, secția de Neurochirurgie, secția de Chirurgie Plastică, spații pentru intervenții de microchirurgie reconstructivă, secția de Oncologie, Neurologia, Farmacia, serviciul de sterilizare, serviciul de transfuzie sanguină și multe alte spații tehnice.

Valoarea estimată de specialiști pentru această investiție este de aproape un mliard de lei (aprox. 200 de milioane de euro)", a mai spus liderul Consiliul Județean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel