La CSM se trag sforile pentru alegerea unui nou procuror în locul lui Hăineală. Vezi favoriții

haineala
haineala

Lumea Justiției scrie că la CSM au început să se tragă sforile pentru ca în locul actualului președinte, respectiv Oana  Schmidt Haineala, la alegerile din ianuarie să fie ales tot un procuror. Potrivit sursei citate, negocierile ar fi în toi, dar fără atragerea unor judecători în această mișcare numirea unui procuror la conducerea CSM nu ar fi posibilă.

Cu două luni înainte de alegerea unui nou președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, la nivelul instituției au început manevrele de culise pentru impunerea tot a unui procuror care să o înlocuiască pe Oana Hăineală. Pentru această mișcare se încearcă  cooptarea unor judecători din CSM, care să-și dea votul pentru alegerea unui procuror, dar și găsirea unui judecător care să accepte vicepresedinția CSM, după modelul de la alegerile din 4 ianuarie 2013, când judecatorul Adrian Bordea de la ICCJ a acceptat să candideze pentru această funcție, pentru a o „legitima” pe Oana Haineală ca președinte a Consiliului, sub motivația că numai așa se salvează instituția de la blocaj.

Numirea unui nou procuror la conducerea CSM va duce la continuarea politicii lui Traian Băsescu de a-i proteja prin orice mijloace pe   procurorii-problemă din marile parchete, în sensul ca aceștia să nu fie dați jos din funcții, indiferent ce ar face, iar când le expiră mandatele să fie avizați la rotirea din funcții, astfel încat marile parchete să fie în continuare conduse de aceeași oameni (Kovesi, Papici, Nitu, Iacob etc), mai scrie Lumea Justiției.

Cine sunt favoriții pentru ocuparea funcției de președinte al CSM

Potrivit luju.ro, printre numele vehiculate la ora actuală se numară procuroarea Luminița Palade, aflată în prezent cu Cristi Danileț la o conferință internațională pe anticoruptie. Lia Palade apare favorită întrucât ar fi  agreată și de un serviciu de informatii.

De asemenea, în cărți s-ar afla  procurorii Gheorghe Muscalu și Bogdan Gabor – cel din urmă fiind un apropiat al Oanei Haineală. Cine dintre acestia va fi convins să candideze la președintie, rămâne de văzut, dar sforile se trag încă de pe acum.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel