La ce trucuri au apelat autoritățile pentru a mări numărul de hectare de spații verzi din București

gazon, tramvai
gazon, tramvai

Ziua Mondială a Parcurilor a găsit Bucureștiul ca fiind una din cele mai poluate capitale europene. Defrișările masive poziționează orașul sub norma impusă de UE privind spaţiile verzi pe cap de locuitor.

Fiecare bucureştean beneficiază de 16,38 de metri pătraţi de spaţiu verde, cu mult mai puţin faţă de media impusă de Uniunea Europeană, de 26 de metri pătraţi pe cap de locuitor. Pentru a se mai mări suprafața, autoritățile au plantat gazon în locuri... ciudate.

Un astfel de exemplu îl putem găsi pe Bulevardul Timisoara, unul dintre cele mai poluate zone din București, unde a fost plantat gazon între șinele de tramvai. Privind din perspectiva lor, putem să le dăm dreptate. În acea zonă nu ai loc să plantezi nimic, dar care sunt beneficiile reale populației? Niciunul.

Conform unui raport prezentat de o organizație non-profit din București, în perioada 2004-2009 peste 800 de persoane au murit în Capitală din cauza poluarii excesive. Dintre aceștia, peste un sfert au fost bebelusi, iar decesul acestora a survenit în primele 12 luni de viață.

Citește și: 1000 de oameni au murit în București din cauza prafului. Un sfert dintre ei erau bebeluși

Bucureștenii respiră aer de proastă calitate: Concentraţiile de praf au fost de trei ori mari decât limita admisă, în 2010

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel