La ce trebuie să fii atent atunci când cumperi cereale. Bilic: Atenție! 90% din ele sunt așa / video

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @rudoelena
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @rudoelena

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a fost invitată la emisiunea „La Măruță", de la Pro TV, unde a vorbit despre cereale. 

Cerealele sunt o sursă importantă de carbohidrați, fibre, vitamine și minerale în dieta omului, iar consumul acestora la micul dejun poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Medicul nutriționist Mihaela Bilic recomandă consumul de cereale, însă este necesar să fim atenți la cantitatea de zahăr pe care acestea o conțin. 

„Cerealele au fost inventate de americani într-un fel extrem de pragmatic și de practic ca să aibă o alternativă la felia de pâine.

Ideal ar fi să fie fără zahăr, adică să fie cereale expandate, dar să nu conțină zahăr pentru că una e să mănânci cereale și alta e să mănânci zahăr.

Din păcate, 90% dintre cereale conțin zahăr și atenție că și aici e o chestiune de frecvență. Una e să mănânce copiii relaxați și să se „prostească" cu astfel de produse când suntem în vacanță și alta e să mănânce zi de zi.

Când suntem în vacanță și noi simțim nevoia de a ieși puțin din regulile de acasă. E o libertate suplimentară. Când ești la all inclusive îți faci de cap. Așa și copiii, acolo, la micul dejun, e normal să-și dorească lucruri care acasă poate nici măcar nu există în bucătăria respectivă. Ei o vor  privi că pe o chestiune excepțională.", a spus medicul. 

 

2. Sursa foto... (cereale-mic-dejun_05892800.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

 

„Mâncarea nu e făcută să fie nici toxică, nici periculoasă și cu atât mai puțin interzisă"

„Depinde pe care le alegi. Mie îmi plac fulgii de porumb, de exemplu. 

Dacă în 80% din timp, la micul dejun, le alegi pe cele fără zahăr, suntem atenți și mâncăm corect, disciplinat, mâncăm sănătos, atunci, din când în când, regulă valabilă și pentru adulți și pentru copii, în 20% din timp putem să ne abatem de la regulă pentru că mâncarea este un lucru care nu ne îmbolnăvește, nu ne pune în pericol sănătatea. Ea este făcută să ne placă și relația cu mâncarea trebuie să fie una pozitivă.

Dacă nu gândim pozitiv despre mâncare și dacă atunci când ne uităm în farfurie nu ne face plăcere ce vedem, am început cu stângul.

Deci mâncarea nu e făcută să fie nici toxică, nici periculoasă și cu atât mai puțin interzisă. Dacă e comestibil, înseamnă că e bun de mâncat și, da, contează cantitatea și frecvența.", a spus Mihaela Bilic la emisiunea „La Măruță", de la Pro TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel