La acest indicator stăm la fel ca Germania. Sunteți mulțumiți?

Datele publicate luni de Oficiul european de statistică (Eurostat) arată că Germania, România și Luxemburg ocupă primele locuri din Uniunea Europeană la ponderea IMM-urilor în Economie. Cele trei state aveau în 2011 cel mai ridicat procent de întreprinderi mici și mijlocii (IMM) din sectorul non-financiar al Uniunii Europene.

Întreprinderile mici și mijlocii au între 10 și 249 angajați. În 2011, din cele 22 milioane de întreprinderi din sectorul non-financiar al Uniunii Europene, 7% erau IMM-uri, reprezentând 38% din totalul numărului de angajați, scrie Agerpres.

În toate statele Uniunii Europene, în 2011, majoritatea întreprinderilor din sectorul non-financiar au fost microîntreprinderi (93%) și doar 0,2% sunt mari companii. Cel mai ridicat procent de IMM-uri s-a înregistrat în Germania (18%), România și Luxemburg (ambele cu 13%) și Austria (12%), iar cel mai scăzut era în Cehia și Slovacia (ambele cu 4%).

Germania și România, același procentaj al persoanelor angajate în IMM-uri

În majoritatea statelor Uniunii Europene, cea mai mare pondere a persoanelor angajate este în sectorul IMM-urilor: Lituania și Letonia (ambele cu 51%), Estonia și Luxemburg (ambele cu 49%), Bulgaria (45,5%), Germania și România (ambele cu 44%). În șase state membre, cea mai mare pondere a persoanelor angajate este în microîntreprinderi, în special în Italia (46%) și Portugalia (42%), iar în două țări membre, Marea Britanie (46%) și Franța (37%), cea mai mare pondere a persoanelor angajate este în mari companii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel