László Tőkés: Reunificarea națională deasupra granițelor este mai importantă pentru noi decât orice altceva

László Tőkés: Reunificarea națională deasupra granițelor este mai importantă pentru noi decât orice altceva /  Sursă foto: Facebook Laszlo Tokes
László Tőkés: Reunificarea națională deasupra granițelor este mai importantă pentru noi decât orice altceva / Sursă foto: Facebook Laszlo Tokes

Potrivit lui László Tőkés, Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania (CNMT) aflat sub conducerea sa a demonstrat, în ultimii zece ani, că reunificarea naţională deasupra graniţelor este mai importantă decât orice altceva.

Politicianul a participat la prezentarea volumului “Este bine să fii maghiar!”, care a avut loc miercuri, la Miercurea Ciuc, un volum care rezumă contribuţia pe care Centrele pentru Democraţie ale CNMT au avut-o în procesul pentru acordarea cetăţeniei ungare pentru maghiarii din România.

În comunicatul pe care l-a transmis agenţiei ungare de presă MTI, László Tőkés a declarat că acordarea cetăţeniei ungare uneşte naţiunea maghiară, indiferent de graniţele care o despart. În acelaşi timp, şi-a exprimat regretul faţă de cei care nu se pot bucura de acest drept.

“În prezent, în Slovacia tocmai ce are loc un scandal, potrivit căruia dubla cetăţenie ar reprezenta un risc de securitate naţională, iar în Ucraina cei care solicită şi primesc cetăţenia ungară sunt trecuţi pe nişte liste”, a spus László Tőkés, citat de comunicat. Preşedintele CNMT a menţionat că în Transilvania, obstacolele din calea reunificării naţionale deasupra graniţelor şi din calea acordării cetăţeniei ungare au fost eliminate.

“Suntem mândri că CNMT a excelat în realizarea procesului de acordare a cetăţeniei ungare, la fel cum suntem mândri şi că am demonstrat, nu numai prin vorbe, ci şi prin fapte, că reunificarea naţională deasupra graniţelor este mai importantă pentru noi decât orice altceva”, a spus László Tőkés, potrivit Hirado.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel