L. C. Kovesi: Tudorel Toader a zis că n-am nicio șansă. Pentru mine, nu a contat nici atunci ce a zis, nici acum

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Laura Codruța Kovesi a făcut noi declarații după ce decizia CEDO i-a fost favorabilă, cu privire la revocarea sa de la conducerea DNA. 

”Motivarea CEDO este extrem de clară și categorică, unul dintre motive pentru care am câștigat procesul se bazează pe faptul că-n decizia CCR, prin care eu am fost revocată din funcție, CCR a limitat dreptul meu de a merge în fața unui complet de judecată, în fața unui judecător independent și de a contesta măsura revocării. Ne reamintim cu toții acea motivare a CCR în care scria că aș putea ataca decretul de revocare doar pentru condiții de legalitate și nu am niciun fel de posibilitate de a ataca decretul pentru a se stabili dacă sunt îndeplinite condițiile revocării, dacă motivele revocării sunt pertinente sau nu. Prin această limitare, mi s-a încălcat dreptul de a contesta o decizie care mi-a afectat viața profesională” a spus Laura Codruța Kovesi, la Digi24. 

Întrebată ce i-ar transmite lui Tudorel Toader, care era ministrul Justiției în momentul revocării lui Kovesi de la DNA, Laura Codruța Kovesi a răspuns că ”N-am ce să-i transmit, dacă aș putea doar să reamintesc că, în momentul în care am făcut această acțiune, dânsul a spus că n-am nicio șansă, deci pentru mine nu a contat nici atunci ce a zis, nu contează nici acum ce are de zis.”

Cât despre dacă se așteaptă la un răspuns de la CCR, fosta șefă a DNA a spus ”Nu mă interesează ce are de spus CCR.”, adăugând: ”Ce au avut de spus au spus în motivare, eu am urmat acest demers și, pentru mine, ceea ce spune CEDO este ceea ce contează”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel