Kyle Rittenhouse, tânărul achitat după ce a ucis doi oameni, îl acuză pe Joe Biden de defăimare și rea-voință

Sursă foto: Captură YouTube
Sursă foto: Captură YouTube

Kyle Rittenhouse, tânărul achitat acum câteva zile de justiția din SUA, îl acuză pe președintele Joe Biden de defăimare.

La câteva zile după ce judecătorii din Wisconsin l-au găsit nevinovat pe Kyle Rittenhouse într-un proces de omucidere urmărit îndeaproape, tânărul de 18 ani a criticat experții și politicienii, inclusiv pe președintele Joe Biden, pentru modul în care au discutat cazul său. Acesta a fost invitat la Fox News, într-un interviu cu jurnalistul Tucker Carlson.

Rittenhouse a susținut că a acționat în legitimă apărare când a împușcat mortal două persoane și a rănit un al treilea în timpul unui protest haotic din august 2020 în Kenosha, Wisconsin.

El i-a spus lui Tucker Carlson că majoritatea au răspândit „minciuni” despre cazul său, considerându-l pe nedrept rasist și a spus că sprijină mișcarea Black Lives Matter și dreptul de a protesta pașnic.

Joe Biden, acuzat de defăimare

Rittenhouse a avut o problemă deosebită cu Biden, care a inclus o fotografie cu el într-un videoclip din septembrie 2020, pe Twitter, în care îl îndemna pe președintele de atunci, Donald Trump, să „renunțe la adepții supremației albe”, o insinuare pe care Rittenhouse a numito ca fiind de „rea-voință, defăimătoare față de caracterul meu”.

De asemenea, i-a criticat pe foștii săi avocați Lin Wood și John Pierce. Acesta a spus că cei doi avocați, care au renunțat la caz acum câteva luni, i-au prelungit rămânerea preventivă în închisoare, potrivit Forbes.

Kyle Rittenhouse a fost achitat pe 19 noiembrie 2021

Doi protestatari au fost împușcați mortal de Kyle Rittenhouse, un tânăr de 18 ani, din Statele Unite. Un al treilea protestatar împușcat a scăpat cu viață, iar, cu privire la împușcarea acestuia, acuzațiile au fost de tentativă de omor. Totul s-a întâmplat în timpul unei demonstrații din Wisconsin.

Tânărul Kyle Rittenhouse a pledat nevinovat, motivându-și gestul ca fiind unul de autoapărare. Scena a avut loc în timpul protestelor din SUA, determinate de împușcarea lui Jacob Blake de către un polițist care încerca să-l rețină. Jacob Blake a fost împușcat în spate de 7 ori, în fața copiilor săi, și a paralizat. Pe patul de spital, a fost ținut în cătușe, povestea sa fiind una care a determinat reacție publică în Statele Unite. La un moment dat, polițiștii i-au scos cătușele și au plecat din spital. 

Când a auzit, pe rând, citindu-se verdictele pentru toate capetele de acuzare, Kyle Rittenhouse a început să tremure, stăpânindu-și lacrimile. După ce a fost citit și ultimul ”nevinovat”, el s-a prăbușit de emoție (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel