Urmărește emisiunea live


Kuleba critică Germania pentru că ezită să trimită tancuri Ucrainei până când SUA îi dă undă verde: Ei mereu vorbesc de escaladare

Ministrul de externe ucrainean critică Germania pentru ezitarea livrării tancurilor Leopard 2 până când a primit undă verde din Statele Unite ale Americii.

Decizia cancelarului german Olaf Scholz de a amâna transferul tancurilor de luptă Leopard 2 la Kiev până când președintele american Joe Biden va fi de acord cu această mișcare a fost întâmpinată cu frustrare din partea guvernului ucrainean, care a acuzat Berlinul de ezitare inutilă.

Ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba a declarat că deliberările prelungite ale Germaniei privind furnizarea de tancuri de luptă occidentale la Kiev nu vor face decât să prelungească conflictul cu Rusia. El a insistat că este doar o chestiune de timp până când Germania acceptă în sfârșit cererea și, prin urmare, ar putea la fel de bine să o facă mai devreme decât mai târziu.

„Chiar dacă Germania are anumite argumente raționale pentru a nu face acest lucru, Germania oricum o va face în final. Am văzut deja acest lucru cu obuzierele autopropulsate, cu sistemul antiaerian IRIS-T și, cel mai recent, cu sistemele Marder și Patriot”, a declarat Kuleba pentru site-ul de știri german Tagesschau.

„Este întotdeauna un model similar: mai întâi ei spun nu, apoi își apără cu fermitate decizia, doar că în cele din urmă spun da. Încă încercăm să înțelegem de ce guvernul german face asta”, a adăugat el.

CITEȘTE ȘI     -    BREAKING NEWS  Rusia proclamă victoria în orașul Soledar

Critici la adresa Guvernului Germaniei

Kuleba consideră că guvernul federal german este excesiv de precaut și respinge teama Germaniei de a exacerba războiul.

„Războiul nu vă va afecta dacă oferiți Ucrainei sprijinul necesar pentru a învinge Rusia pe teritoriul ucrainean. Cu cât acest conflict durează mai mult, cu atât costurile sunt mai mari. Pentru noi într-un fel și pentru Germania în alt fel. De aceea, toată lumea ar trebui să fie interesată de o victorie rapidă pentru Ucraina. Argumentul nu este nou pentru noi. Când am întrebat pentru prima dată despre orice fel de arme, ni s-a spus: Nu putem face asta pentru că va duce la o escaladare.”, a spus ministrul de externe ucrainean ca răspuns.

„Apoi am luat armele și am cerut obuziere autopropulsate. Și, din nou, a venit argumentul despre escaladare. Și nu sa întâmplat nimic. Rusia escaladează, indiferent de tipul de arme și de numărul de arme expediate în Ucraina”, a susținut el.

Kuleba a mai afirmat că Germania a fost deja implicată în luptă până la un punct, recunoscând că Berlinul a oferit deja Kievului niște „arme foarte necesare”, o mișcare care deja „a întărit reputația Germaniei la nivel internațional și ne-a ajutat să oprim și să respingem inamicul”.

Kuleba a recurs la presiunea emoțională asupra Berlinului și a altor capitale occidentale care ar putea rămâne reticente în a acționa unilateral, avertizând că „fiecare zi în care se ezită luarea deciziilor din Berlin sau în alte capitale înseamnă, de asemenea, că cineva moare pe front din cauza lipsei de artilerie, conform RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel