Kremlinul vrea să atingă obiectivele "operațiunii speciale" prin negocieri cu Ucraina

Kremlinul vrea să atingă obiectivele "operațiunii speciale" prin negocieri cu Ucraina / Foto: Pixabay
Kremlinul vrea să atingă obiectivele "operațiunii speciale" prin negocieri cu Ucraina / Foto: Pixabay

Kremlinul anunță că vrea să atingă obiectivele "operațiunii speciale" prin negocieri cu Ucraina.

Rusia, prin negocieri cu Kievul, dorește să atingă obiectivele "operațiunii sale militare speciale" din Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, scrie Interfax.

În cadrul unui briefing de presă, acestuia i s-a cerut să comenteze cuvintele președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit cărora Moscova nu caută pacea cu Kievul, ci caută negocieri cu autoritățile ucrainene pentru a-și lua un răgaz. Peskov a fost întrebat dacă este așa.

"Rusia vrea să-și atingă obiectivele și le va atinge", a răspuns Peskov.

Întrebat de jurnaliști dacă schimbarea puterii în Ucraina este unul dintre scopurile operațiunii speciale, Peskov a răspuns: "Nu, președintele (Vladimir Putin n.r.) a vorbit deja despre asta".

La mijlocul lunii octombrie, el a spus că obiectivele "operațiunii militare speciale" rămân aceleași, adică cele denumite de președinte rus în luna februarie, iar "demilitarizarea și denazificarea" Ucrainei, potrivit acestuia, devin din ce în ce mai relevante pe fondul acțiunilor conducerii ucrainene.

La începutul lunii noiembrie, Peskov a spus că "operațiunea militară specială" ar putea fi finalizată în două moduri: "Din punctul nostru de vedere, operațiunea militară specială din Ucraina poate fi finalizată după îndeplinirea obiectivelor sale sau poate fi finalizată prin atingerea obiectivelor prin negocieri de pace, ceea ce este, de asemenea, posibil".

Peskov a vorbit și despre refuzul Kievului de a relua negocierile și a spus că operațiunea specială va continua. La 1 noiembrie, el a spus că, dacă Washingtonul ar fi "oprit" Kievul la timp, Rusia nu ar fi fost deloc nevoie să conducă o "operațiune militară specială".

Războiul din Ucraina. Bilanț sumbru pentru Rusia: Numărul militarilor ucişi a ajuns la 85.000

Forţele ucrainene au lichidat 400 de militari ruşi în ultimele 24 de ore, astfel că numărul invadatorilor ucişi pe front, de la începutul războiului, a ajuns la 85.000 - potrivit unui raport publicat, marţi, de Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei.

De asemenea, de la începutul invaziei ruse la scară largă, trupele ucrainene au doborât 278 de avioane şi 261 de elicoptere ruseşti, transmite Rador.

Au mai fost distruse 2.895 (+3) de tancuri ale armatei ruse, 5.827 (+5) de vehicule blindate, 1.882 (+12) de sisteme de artilerie, 209 sisteme de apărare aeriană, 395 (+2) de lansatoare multiple de rachete, 4.393 (+15) de vehicule şi cisterne transportatoare de combustibil, 16 nave, 1.537 de drone, 480 de rachete de croazieră şi tehnică specială (161 de unităţi). Vezi mai mult AICI.

Rusia lansează o anchetă pe cont propriu. Dmitri Peskov: Ucigașii prizonierilor de război ruși vor fi pedepsiți

Vineri, Ministerul rus al Apărării a declarat că armata ucraineană a ucis în mod deliberat peste 10 militari ruși capturați, împușcându-i în cap. "Desigur, Rusia îi va căuta pe cei care au comis această crimă pe cont propriu. Aceștia trebuie găsiți și pedepsiți", a declarat Peskov reporterilor, potrivit Urdu Point.

Rusia este pregătită pentru o anchetă internațională cu privire la uciderea prizonierilor ruși, dacă există speranțe în eficacitatea anchetei, în caz contrar, nu are sens, a adăugat oficialul.

Pe frontul rus, Ministerul Apărării a acuzat armata ucraineană că a executat cel puțin zece prizonieri de război. O mărturisește un videoclip filmat de militarii ucraineni, în care peste zece soldați ruși sunt văzuți întinși la pământ, cu mâinile peste cap și ciuruiți de gloanțe de armata ucraineană. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel