Kremlinul susține că nu va ataca Ucraina şi se declară îngrijorat de livrări de arme de către ţări NATO

Kremlinul susține că nu va ataca Ucraina şi se declară îngrijorat de livrări de arme de către ţări NATO / Foto: Pixabay
Kremlinul susține că nu va ataca Ucraina şi se declară îngrijorat de livrări de arme de către ţări NATO / Foto: Pixabay

Kremlinul dezminte că ar pregăti un atac asupra Ucrainei şi se declară îngrijorat de livrări de arme de către ţări NATO.

Kremlinul a dezminţit luni noi acuzaţii conform cărora Moscova analizează posibilitatea de a întreprinde un atac militar asupra Ucrainei şi s-a declarat îngrijorat de faptul că Ucraina este aprovizionată de ţări ale NATO cu mari cantităţi de arme şi îşi întăreşte propriile forţe armate, informează Agerpres, citând  Reuters şi TASS.

Şeful Serviciului de Informaţii al armatei ucrainene (GUR), Kyrylo Budanov, a declarat pentru publicaţia Military Times la sfârşitul săptămânii trecute că Rusia are peste 92.000 de militari comasaţi la frontiera cu Ucraina şi că Moscova pregăteşte un atac pentru sfârşitul lui ianuarie sau începutul lui februarie.

Budanov a spus că un asemenea atac ar putea implica lovituri aeriene, de artilerie şi cu blindate, urmate de lovituri aeriene în estul Ucrainei, cu nave de asalt amfibiu în Odesa şi Mariupol, precum şi cu incursiuni mai mici prin ţara vecină Belarus.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, acuzații grave



Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a acuzat din nou luni Occidentul că desfăşoară o campanie informaţională pentru a prezenta Moscova drept o ameninţare pentru procesul de reglementare din Ucraina. "Vedem că are loc o campanie informaţională ţintită. În acest scop, drept canale sunt folosite şi agenţia informaţională Bloomberg, şi unele ziare americane. Aceasta înseamnă o alimentare a tensiunilor, o încercare de a prezenta Rusia drept parte care ameninţă procesul de reglementare" din Ucraina, a declarat Peskov.

Duminică, Peskov a denunţat "isteria" americanilor, după acuzaţiile Washingtonului care s-a declarat "grav preocupat" de declaraţiile şi demersurile Rusiei la adresa Ucrainei. El a cerut totodată SUA şi aliaţilor lor să nu-şi mai întărească efectivele în apropiere de frontierele Rusiei, insistând că "trebuie ca NATO să pună capăt activităţilor sale provocatoare din apropierea graniţelor noastre".

Kremlinul se declară îngrijorat de livrări de arme de către ţări NATO



De asemenea, Dmitri Peskov a afirmat că numărul de provocări din partea forţelor militare ale Ucrainei a crescut semnificativ, acestea fiind realizate cu arme livrate Kievului de către ţări membre ale Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO). "Numărul de provocări creşte, creşte în mod semnificativ, şi ele sunt realizate cu utilizarea acelui armament care este livrat de ţări ale NATO în Ucraina, totul fiind făcut prin încălcarea acordurilor de la Minsk", a subliniat reprezentantul Kremlinului.

SUA, Ucraina şi NATO au acuzat Rusia de comportament ameninţător la adresa Kievului în ultimele săptămâni, susţinând că aceasta şi-a sporit forţele în apropierea Ucrainei într-un mod neobişnuit.

Kievul şi-a pierdut cea mai mare parte a capacităţilor sale navale în Marea Neagră după anexarea Crimeii de către Rusia, care a rechiziţionat multe dintre navele sale. De atunci, Ucraina a încercat să-şi reconstruiască forţa navală cu ajutorul ţărilor NATO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel