Kremlinul spune că Europa va trebui să răspundă pentru implicarea în conflictul din Ucraina. "Au intrat deja până la urechi"

Kremlinul spune că Europa va trebui să răspundă pentru implicarea în conflictul din Ucraina. "Au intrat deja până la urechi" / Foto: Kremlin.ru
Kremlinul spune că Europa va trebui să răspundă pentru implicarea în conflictul din Ucraina. "Au intrat deja până la urechi" / Foto: Kremlin.ru

Kremlinul susține că Europa va trebui să răspundă "pentru participarea sa la conflictul din Ucraina".

Secretarul de presă al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a afirmat că statele europene vor trebui să răspundă pentru faptul că s-ar implica în conflictul din Ucraina. El a făcut aceste declarații în cadrul emisiunii "Moscova Kremlin Putin", difuzată de Russia 1, scrie Interfax.

"Mai devreme sau mai târziu, statele europene și cei care au intrat deja activ în acest conflict până la urechi vor trebui să se gândească și să răspundă popoarelor lor de ce fac asta, pentru că nu vor putea evita consecințele negative" a spus Peskov, comentând declarațiile reprezentanților germani că "loviturile Kievului cu arme ucrainene împotriva Rusiei sunt legitime".

El a mai susținut că aceste țări se confruntă deja cu consecințe negative din punct de vedere economic.

"Știm cu toții că săptămâna trecută Republica Federală Germania a intrat într-o recesiune, inflația depășește constant șapte la sută, adică în fiecare an burghezii devin cu 7 la sută mai săraci și în fiecare an câștigă șapte la sută mai puțin", a spus Peskov. 

Ucraina are dreptul să lovească ţinte pe teritoriul rus în scop de autoapărare, declară șeful diplomației britanice

Şeful diplomaţiei britanice, James Cleverly, a declarat marţi că Ucraina are dreptul să lovească ţinte pe teritoriul rus în scop de autoapărare, potrivit Agerpres. El a făcut aceste declarații în timpul unei conferinţe de presă alături de omologul său estonian Margus Tsahkna, în capitala Estoniei, Tallin.

"Ucraina are dreptul legitim să se apere. Ea are dreptul legitim de a face aceasta în interiorul propriilor sale frontiere, desigur, însă ea are de asemenea dreptul să proiecteze forţe dincolo de frontierele sale pentru a submina capacitatea Rusiei de a proiecta forţe în interiorul Ucrainei", a spus Cleverly, membru al Partidului Conservator aflat la guvernare în Regatul Unit.

"Prin urmare, ţintele legitime dincolo de propria sa graniţă sunt parte a autoapărării Ucrainei. Şi noi trebuie să recunoaştem aceasta", a adăugat James Cleverly.

Totodată, James Cleverly nu a dorit să comenteze asupra dronelor care au lovit Moscova, afirmând că nu va face speculaţii cu privire la cele mai recente lovituri. Ieri, Rusia a afirmat că opt drone au vizat zone civile din Moscova şi din jurul acesteia, unde trăiesc în total aproximativ 21 de milioane de oameni, la primele ore ale zilei de marţi, dar că fie dronele au fost doborâte, fie au fost deviate cu ajutorul unor echipamente electronice speciale. Dronele ar fi cauzat pagube minore mai multor case şi doi oameni au fost răniţi uşor.

Totuși, Mihailo Podoliak, consilier prezidenţial ucrainean, a respins acuzaţia că Ucraina ar fi implicată direct în atacul cu drone asupra Moscovei, dar a spus că Kievul se bucură să vadă asemenea evenimente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel