Kremlinul spulberă așteptările față de summitul Biden-Putin: NU vom discuta despre o resetare a relațiilor

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Kremlinul a încercat să reducă aşteptările faţă de summitul Biden-Putin.

Kremlinul a încercat miercuri să reducă aşteptările faţă de întâlnirea pe care o vor avea preşedintele american Joe Biden şi omologul rus Vladimir Putin pe 16 iunie, transmite Agerpres, citând dpa.

Anunţând marţi summitul, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a precizat că "liderii vor discuta despre întreaga gamă de chestiuni presante, în contextul în care încercăm să restabilim predictibilitatea şi stabilitatea în relaţia SUA-Rusia".

"Nu vom discuta despre o nouă resetare a relaţiilor" cu Statele Unite, a spus miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru agenţia Interfax, afirmând că Rusia nu are cele mai bune experienţe din tentativele anterioare.

Peskov a mai spus că ar fi greşit să fie minimalizată importanţa summitului din 16 iunie - primul dintre Joe Biden şi Vladimir Putin ca preşedinţi -, dar a adăugat că nu există nicio îndoială că potenţialul pentru discuţii a fost afectat de negativism.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt a arătat că obiectivul va fi căutarea unui acord în domenii în care cele două state au opinii semnificativ diferite. Nu este prevăzut ca la întâlnire părţile să semneze un tratat major. Alte subiecte ce vor apărea probabil în discuţii se referă la conflicte regionale şi la eforturi comune în lupta contra pandemiei.

 

Geneva, menționat drept cel mai probabil loc de desfăşurare a summitului



Cotidianul rus Kommersant a menţionat săptămâna trecută Geneva drept cel mai probabil loc de desfăşurare a summitului. Administraţia Biden ar dori să adauge un summit cu Putin într-o ţară terţă pe agenda deplasării pe care o va face preşedintele american în Europa la mijlocul lunii iunie pentru o reuniune a G7 în Marea Britanie şi un summit NATO la Bruxelles.

Elveţia a găzduit astfel de summituri în trecut. În 1985, preşedintele american Ronald Reagan şi liderul sovietic Mihail Gorbaciov s-au întâlnit la Geneva, în ceea ce a devenit un punct de cotitură spre sfârşitul Războiului Rece, fiind urmat de alte summituri în Islanda şi la Washington.

VEZI ȘI: Biden şi Putin se vor întâlni la Geneva

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel